Gisteren was het zoonlief zijn tweede verjaardag en dat is hier niet onopgemerkt voorbijgegaan. Integendeel! 
Het begon vrijdag al: toen mocht hij zijn verjaardag al vieren bij de onthaalmoeder. We hadden cupcakes gebakken die hij mocht uitdelen waar de kindjes blijkbaar goed van gesmuld hebben en er werd die dag voor hem gezongen en een kroon gemaakt (die op het einde van de dag alweer gesneuveld was).

Vrijdagavond wilden manlief en ik nog even naar de Ikea gaan en we hadden die avond ook geen zin om te koken, dus dan is maar één oplossing: Zweedse balletjes eten in de Ikea! Zoonlief bleef de hele terugweg maar babbelen over ‘frietjes’ , ‘balletjes’ en vooral ‘lekkerrrrrr’! Voor hem was het feestweekend dus al goed gestart.

En het stopte maar niet met de verwennerij: in de Ikea kochten we een bed voor zoonlief. Een groot bed. En een matras, matrasbeschermer, kussen, dekbed, laken, onderlaken, lattenbodem,bedomranding .. (er komt wel wat bij kijken bij zo’n bed!). Zo kan hij de komende weken al kennismaken met zijn grote bed en kunnen we hopelijk binnen twee maanden zijn kinderbedje doorschuiven naar onze baby op komst.
Hij is héél erg enthousiast over het bed maar hij ziet het voorlopig nog meer als iets om in te spelen. Hij speelt graag alsof hij daar gaat slapen, maar als we hem dan zeggen dat hij daar echt mag slapen wil hij toch liever in zijn klein bedje gaan liggen. Afwachten maar of daar de komende weken verandering in zal komen …

Op zaterdag werd zoonlief alweer in de watten gelegd, dit keer met een nieuw paar schoenen! Ongelooflijk hoe snel zo’n klein ventje nieuwe schoenen nodig heeft omdat het vorige paar alweer te klein geworden is.

Normaal gezien geef ik niet graag veel geld uit aan kinderkleding. Alhoewel er vaak prachtige spullen zitten tussen de duurdere merken vind ik het altijd zonde om geld te geven aan iets dat maar zo kort meegaat.

Maar wat schoenen betreft slaag ik er toch in om keer op keer op de één of andere manier voor zoonlief een belachelijk duur paar te kopen. Omdat ik enerzijds te lui ben om verder te rijden dan de dichtsbijzijnde schoenenwinkel, wat toevallig niet de goedkoopste is. En ook omdat ik (waarschijnlijk onterecht) angst heb dat de goedkopere schoenen misschien niet stevig genoeg zijn en dat lijkt mij geen goed idee voor zo’n snel groeiende voetjes.

Anyway… wij kwamen met deze schoenen buiten en leggen alvast een spaarpotje aan voor het volgende paar dat we hoogstwaarschijnlijk binnen drie maanden alweer moeten kopen:


Op zondag was het dan eindelijk écht zo ver: het grote verjaardagsfeest voor onze 2-jarige!
’s Ochtends gaven manlief en ik hem onze cadeau: een loopfiets! Het is deze geworden:Maar zoals zoonlief zo vaak heeft met nieuwe dingen: hij had er schrik van en wou er dus niet op gaan zitten. Tegen het einde van de dag durfde hij er wel al mee aan zijn hand rondlopen dus wie weet komen we er ooit wel 😉

De rest van de voormiddag bracht ik al bakkend door: ik maakte cupcakes en chocolade pavlova en sneed ook héél veel vers fruit voor een lekkere fruitsla.

In de namiddag kwamen dan onze bezoekers en aten we al dat lekkers op.

Zoonlief zijn meter had voor hem een nieuwe kroon gemaakt zodat hij de hele namiddag als een echte koning met zijn verjaardagskroon kon rondlopen. Hij hield hem goed op!


Er werden heel veel cadeautjes uitgepakt, in de zandbak gespeeld, kippen getoond aan de bezoekers, van het zonnetje genoten … het was top!

’s Avonds gingen de oudste bezoekers naar huis en dronken we nog een aperitiefje met de overblijvers die daarna ook nog een spaghetti bleven eten. Gezellig buiten op het terras, het leek alsof we op vakantie waren!
Ik kon ook eindelijk voor het eerst eens mijn nieuwe – op het stoffenspektakel gekochte – toile cirée uitrollen:


Zoonlief heeft dus echt een topweekend gehad… volgend jaar meer van dat!


Groetjes,

Sheena