Een verre reis maken zit er voor ons dit jaar niet in wegens baby op komst. Deze zomer kunnen we dus alleen maar dromen van afgelegen stranden en palmbomen.
Daarom heb ik besloten om een nieuw item in leven te roepen op mijn blog met de naam ‘Over Australië’. Hierin droom ik even terug weg naar de twee mooiste reizen die ik in mijn leven al gemaakt heb.

Ik ga hier niet onze reizen in detail van a tot z uit de doeken doen maar ga er gewoon hier en daar een herinnering uitplukken die ik met jullie zal delen.
Mocht je interesse hebben in onze volledige planning dan mag je mij daar altijd vragen over stellen. Ik heb die reizen destijds met héél veel plezier voorbereid en zit zelfs al vol plannen voor een derde reis. Omgekeerd zijn ook jullie Australiëtips welkom, wie weet komen ze wel van pas op een volgende reis.

Vandaag neem ik jullie mee naar het strand van de soapserie ‘Home and Away’. Ik kijk al jaren naar dit programma, al van in de tijd dat Alf nog getrouwd was en zo van die dingen. En ik volg het nog steeds!
Toen ik ontdekte dat het strand waar de opnames plaats vinden (Palm Beach) niet zo ver van Sydney lag besloot ik om een bezoek aan het strand op te nemen in ons reisplan (manlief wist ik te overtuigen met het feit dat het in de reisbrochures werd omschreven als ‘het mooiste strand van Sydney’).

Zo kwam het dus dat wij op een dag met onze blote voeten door het zand van het ‘Summer Bay’ strand wandelden, dat we iets dronken op het terras van de ‘Surf Club’ met zicht op de vuurtoren en dat we op de pier wandelden aan de ‘Diner’.

Er valt daar in Palm Beach zelfs nog meer te zien dan alleen maar achtergronden uit Home and Away, zo zagen wij plots walvissen passeren, zie hier het bewijs (zoek de walvis-staart):

 

Een topper dus die niet mag ontbreken in het reisplan van de echte Home and Away fan!

Groetjes,

Sheena