Eigenlijk zijn het nog 6.5 weken om exact te zijn. Ik heb alleen iets langer gewacht met de wekelijkse update omdat ik vandaag op controle moest en ik jullie dan meteen kan vertellen hoe het is geweest.

33 weken en 3 dagen zwanger

De vorige controle was, zoals ik reeds had verteld, niet zo goed. Ik had de boodschap meegekregen om meer te rusten omdat de groei van ons kindje achteruitging en dat mocht zo niet verder gaan.

Gelukkig kregen we vandaag goed nieuws: de extra rust heeft daadwerkelijk geholpen: de groei is stabiel gebleven, oef! Het gewicht wordt nu op 2kg geschat en dat begint er toch al wat op te lijken!

Nu kan ik weer even terug wat meer ‘genieten’ van het zwanger zijn in plaats van mij zorgen te maken. Toch al minstens tot de volgende controle (binnen twee weken).

Het enige negatieve vandaag was dat we te horen kregen dat ons klein meneertje nog steeds koppig met zijn poep naar beneden ligt. Er werd weer iets gezegd over ‘uitwendig draaien’, ‘kans op spoedkeizersnede’ en ook ‘geplande keizersnede’ maar mijn hoofd is er nog niet klaar voor om die woorden op te vangen en daar over na te denken. Ik ben nu al blij dat we de eerste hindernis overwonnen hebben, de volgende zorgen mogen nog even weg blijven.

Wat de baby voorbereidingen betreft hebben we ondertussen het geboortekaartje besteld én ik heb stofjes gekocht om zelf doopsuikerzakjes mee te maken. Ik moet er 120 maken … dus ik weet wat te doen de komende weekends.

Ik heb ook al officieel een papiertje laten invullen door de gynaecoloog dat ik vanaf 18 juni stop met werken, dus ik heb niet zo heel erg veel werkdagen meer te gaan. Na vandaag nog 7 dagen ….

Verder heb ik nog steeds, gelukkig, niet al te veel zwangerschapsklachten ( naast de onderbroken nachten door de vele toiletbezoeken en af en toen een kramp in mijn benen).
Als het zo verder gaat kan ik het nog wel even volhouden! Al zal ik daar dit weekend, waarin ze toch 30 graden voorspellen, misschien snel anders over denken…

Groetjes,

Sheena