Ik had eens een goed plan. Ik zou tien naaiprojecten uitkiezen. Daarna zou ik alle benodigdheden in huis halen voor die 10 projecten. Vervolgens zou ik voor alle projecten de patronen tekenen. Daarna voor alle projecten de stof knippen. En dan, eindelijk, zou ik mijn naaimachine bovenhalen en meteen 10 projecten na elkaar kunnen maken. Dat leek mij super! Ik heb namelijk een hekel aan al dat voorbereidende werk dus telkens wanneer er een naaiproject klaar is duurt het hier een hele tijd alvorens ik aan een volgend project begin, gewoon omdat ik er tegenop zie om weer eerst te tekenen, te knippen, enzovoort. Met mijn nieuwe plan zou ik probleemloos 10 projecten na elkaar kunnen afwerken. Topidee!

Dus gisteren ging ik van start. Eerst printte ik wat handige planningsoverzichten af en toen begon ik te schrijven. Project 1 : “Birdy Blouse“, want daar had ik net bij Liesellove een prachtexemplaar van voorbij zien komen en ik meende het perfecte stofje voor zo’n blouse in huis te hebben. Ik printte het patroontje af, schreef er de uitleg bij en dacht toen ‘hmm dat is precies wel echt niet veel werk zo’n blouse maken ….’

Twee minuten later was ik het patroon aan het uittekenen, de stof aan het knippen en plots zat ik achter de naaimachine. Tot zover dus het plan van ‘eerst 10 projecten patroon tekenen, dan 10 keer stof knippen, dan …’. Geduld is iets wat ik niet blijk te hebben als het op naaiprojecten aankomt.

Doordat het al vrij laat ’s avonds was toen ik met de blouse begon en ik met een ‘borstvoedingsdeadline’ zat (bijna tijd voor de laatste voeding en daarna zouden we allemaal gaan slapen) ben ik nogal haastig te werk gegaan. Moest ik punten krijgen op afwerking dan was ik dik gebuisd. Maar ik dacht ‘ik maak nu even een snelle versie, dan kan ik op zijn minst al zien of de maat goed is en het model mij wel staat’.

Over dat laatste mag u zelf oordelen (ohja ik had ook geen geduld om te wachten tot er iemand van mij foto’s kon nemen dus ik heb het dan maar zelf gedaan met dit ‘prachtige’ resultaat tot gevolg):

collagebirdy

 

Ik vind het wel OK, ik twijfel of ik zo’n gesloten nek leuk vind. Het is wel een heel leuk en makkelijk projectje. Ik denk dat ik toch nog wel eens een échte, mooi afgewerkte, versie ga maken . Misschien wel als één van mijn 10 projecten die ik kei georganiseerd ga aanpakken. Te starten vanaf …vandaag 😉

Groetjes,

Sheena