Zelf confituur maken, ik dacht dat dit héél moeilijk was. Vandaag ontdekte ik echter dat dit helemaal niet moeilijk is. Je neemt gewoon 400 gram pruimen (of ander fruit maar dit recept is voor pruimen) en 400 gram geleisuiker, zet dit op het vuur, wacht tot het kookt (veel roeren ondertussen), laat het een paar minuten doorkoken en…. voila de confituur is al klaar! Veel meer is er niet aan. Daarna giet je alles in een mooi gesteriliseerd potje (mijn Mason Jars zijn toegekomen!!) en maak je voor jezelf nog een (in mijn geval alcoholvrije) mojito om het succes van de eerste confituur te vieren.

 

collageconf

DSC07479n

Smakelijk 🙂

Sheena

PS: ik eet eigenlijk helemaal niet zo graag confituur maar ik moest en zou eens confituur maken in mijn mooie potten 😉 (en manlief eet het wel graag …. )