Enkele dagen geleden was er een ‘gratis verzending’-actie bij Spoonflower. Ik greep meteen mijn kans om deze mooie stofjes te kopen:

panda1

Vandaag maakte ik van het pandastofje een broek voor kleine broer. Het patroon haalde ik uit de Ottobre lente 2014. Het in elkaar steken van de broek ging vlot, alleen de voetjes waren niet zo gemakkelijk. De uitleg in de Ottobre is altijd vrij beknopt, er staat dan zoiets als ‘naai de voetjes aan de broekspijpen’, en dan kan je zelf beginnen zoeken hoe dat juist moet. Het is niet perfect gelukt maar het valt wel mee. Ik werkte voor dit project ook voor het eerst met een tweelingnaald! Die lag hier al een jaar in mijn kast maar ik durfde er niet mee werken. Nu weet ik dat daar eigenlijk niets aan is … Voor herhaling vatbaar!

Mijn model zijn benen zijn nog iets te kort voor de broek, ik heb ze ‘op de groei’ gemaakt, maar aan het tempo dat hij groeit zal de broek wel snel passen!

panda2

Groetjes,

Sheena

PS: dat roze tijgerstofje vinden jullie dat kunnen om dat te gebruiken voor jongenskleding of is het té meisjesachtig?