In de maand maart eet ik geen (toegevoegde) suiker. De tweede suikervrije week is ondertussen voorbij. Tijd voor een update!

Afkickverschijnselen?

Geen last meer van gehad deze week!

Ontbijt?

Nog steeds havermout, wat ik ondertussen echt lekker begin te vinden! De kans dat ik ooit nog terugschakel naar vier koekjes als ontbijt wordt steeds kleiner.

Tussendoortjes

De bananen-havermoutkoekjes, macademianootjes en rijstwafels beginnen al wat tegen te steken. Ik mis nog steeds mijn koekje of stukje chocolade bij de koffie. Misschien moet ik volgende week maar weer eens wat nieuwe suikervrije snacks uitproberen. Tips zijn altijd welkom!

Lunch?

Omdat we niet 100% zeker waren of het bruine brood dat we kochten wel suikervrij was maken we nu zelf ons brood. Ik heb hiervoor de broodmachine van mijn ouders geleend en we denken er nu over na om ons zelf zo’n machine aan te schaffen want het bevalt ons wel.

Ik blijf mijn boterham met choco missen, ik denk niet dat ik ooit zonder ga kunnen!

Avondmaal?

Onze avondmaaltijden blijven hetzelfde als vroeger alleen moeten we hier en daar al eens iets laten vallen of vervangen. Ketchup zit bijvoorbeeld vol suiker dus dat mag niet, maar eerlijk gezegd heb ik het nog niet gemist. Zelfs niet toen we deze week frietjes aten!

Dessert?

Een dessert blijft onmisbaar en is nu al twee weken lang een lekkere fruitsmoothie. Dit is ook iets waarvan ik denk dat het net als het havermoutontbijt kan blijven bestaan na deze maand suikervrij eten.

Heel erg gemist

Toch weer een glaasje frisdrank en iets zoets vlak na een maaltijd.

Opvallend

Het was geen doel van mij in deze suikervrije maand, maar twee weken zonder suiker zorgt voor een daling van mijn gewicht. Ik weet niet exact hoeveel ik woog bij de start maar ik ben denk ik 1 à 1,5 kg kwijt. Ondanks dat ik de hele dag door allerlei (suikervrije) snacks blijf eten!

Besluit na week 2

Ik ben de hele week verkouden geweest dus ik kan niet veel besluiten over hoe goed of slecht ik mij nu voel aangezien ik mij vooral verkouden voel. Ik blijf wel het gevoel houden dat het lijkt alsof mijn lichaam opgelucht adem haalt. Zo’n suikervrij leven doet deugd.

Net als vorige week besef ik dat ik mentaal nog lang niet ben afgekickt al begin ik nu in te zien dat ik na deze maand een aantal zaken wel kan aanpassen zonder dat ze veel moeite zullen kosten (zoals ontbijten met havermout en eens een fruitsmoothie drinken ipv een ijsje eten). Het gaat dus de goede kant op!

Groetjes,

Sheena