Vandaag heb ik 40 punten verdiend binnen het grote lente-schoonmaak project! Ik heb namelijk mijn kleerkast (eindelijk) eens opgeruimd. Het was dringend nodig maar de goesting om er aan te beginnen ontbrak. Tot ik vandaag op Annelyse haar blog las over haar ‘Project Kleerkast‘. Zij maakte een inventaris van haar garderobe en deelde de cijfers met haar lezers waarna ik mij meteen afvroeg: ‘hoeveel broeken, truien, schoenen, … heb ik eigenlijk?’ En plots was er dan toch de goesting om mijn kleerkast op te ruimen (en alles te gaan tellen).

Twee uur later had ik een opgeruimde kleerkast, twee vuilniszakken met weg te gooien/geven kledij én een papiertje met daarop de cijfers over hoeveel kledij ik heb.

DSC08382b

 Het ziet er misschien nog wat rommelig uit maar dit is dus dé opgeruimde versie!

DSC08386b

 2 vuilniszakken met kledij die weg mogen

Benieuwd naar de cijfers?  Hier zijn ze:

In mijn kleerkast zitten (na de opkuis)…

 • -1 trouwkleed (ik krijg het nog niet over mijn hart om dit weg te smijten)
 • – 6 kleedjes (waarvan 3 zelfgemaakt en 1 winters kleedje)
 • – 2 lange rokken
 • – 5 korte rokken (waarvan 1 zelfgemaakt)
 • – 6 korte broeken
 • – 16 lange broeken (waarvan de helft jeansbroeken en 2 zelfgemaakte broeken)
 • – 14 + 6 dunne truien (14 die ik op het werk kan dragen, 6 voor thuis waarbij het niet zo erg is wanneer ze worden ondergekotst door onze jongste spruit…tja)
 • – 12 + 5 wintertruien (zelfde reden als hierboven)
 • – 26 t-shirts/topjes/blouses
 • – 5 pyjama’s (drie voor de winter, twee voor de zomer)
 • – 7 kledingstukken die gebruikt kunnen worden als jas (waarvan 2 winterjassen, de rest is voor tussenseizoenen)
 • – 22 paar schoenen inclusief sloefen, sletsen, tuinlaarzen, sneeuwbotten, loopschoenen, de schoenen waarin ik getrouwd ben en wandelschoenen
 • – sportkledij: 2 lange broeken, 2 korte broeken, 4 truien en 5 t-shirts
 • – werkkledij (voor als we schilderen of zo) : 2 T-shirts, 1 broek en 1 trui

Over de aantallen ben ik wel tevreden, ik vind het niet overdreven veel maar ook niet te weinig zodat er toch nog gecombineerd kan worden. Alleen zijn er nog heel veel kledingstukken die ik liever zou vervangen maar waarvan ik voorlopig nog het oude stuk in de kast heb laten hangen. Anders zouden er geen rokken en amper nog broeken in mijn kast hangen. Ik weet dus waarnaar ik op zoek moet gaan de volgende keer dat ik ga shoppen.

Dankzij mijn inventaris heb ik nu een overzichtelijk lijstje kunnen maken van wat ik nog nodig heb:

 • – nieuwe rokken, lang en kort (al dan niet zelf te maken). De rokken die nu in de kast hangen vind ik niet zo mooi meer, het is dus de bedoeling om ze allemaal te vervangen door nieuwe exemplaren.
 • – nieuwe kleedjes, nog meer dan rokken want dat draag ik liever dan een rok. De kleedjes die nu in mijn kast hangen daar ben ik wél tevreden over maar het mogen er meer zijn want mijn kleerkast mag best wat vrouwelijker worden.
 • – nieuwe lange broeken. Ik heb er wel al veel maar eigenlijk zitten er  amper broeken tussen die nu na de zwangerschap nog echt perfect passen.
 • – een extra nachtkleedje
 • – nieuwe schoenen want er zitten heel wat schoenen in mijn telling die aan vervanging toe zijn, ik denk dat er van de 22 paar schoenen maar 3 paar zijn die er nog echt goed uit zien
 • – sportkledij: nu ik drie keer in de week ga lopen merk ik dat ik toch wat te weinig sportkledij heb

Nu nog tijd vinden om te gaan shoppen 😉

Hoe ziet de inhoud van jullie kleerkast er uit? Deel gerust jullie cijfers 😉

Sheena