Mijn zus start volgende week met zangrepetities met een ‘pop-upkoor’. Ze repeteert dan een week lang intensief voor een optreden dat op 21 augustus zal plaatsvinden, namelijk het optreden van ‘Lady Linn & Martine de Kok in Koor’. Ze ziet het helemaal zitten maar ze zat echter nog met een ‘probleem’. Ze zocht nog een kleedje om te dragen tijdens het optreden en dat kleedje moest groen zijn én retro. Ze vond niet meteen iets dat haar aanstond dus stelde ze mij de vraag of ik voor haar iets kon maken. Slik … een hele uitdaging! Ik zocht en vond een geschikt patroon (zijnde: retro-achtig en met een duidelijke uitleg erbij voor een naaidummie zoals ik): het zou de June Dress worden uit La Maison Victor. We zochten samen naar een geschikt stofje en daarna ging ik aan de slag. Het begon al slecht want bij stap 1 zat ik al vast. Gelukkig kreeg ik snel enkele nuttige tips na een hulpkreet op Instagram en toen was ik dan toch vertrokken. Alles ging vlot tot het laatste gedeelte: het beleg. Wat een prutswerk! Ik ben drie keer opnieuw moeten beginnen en het is nog altijd niet helemaal perfect maar uiteindelijk vond ik het toch goed genoeg voor een optreden waar iedereen haar toch alleen maar van ver zal kunnen zien. Moest ik ooit nog eens een June dress maken zou het wel al een pak beter gaan denk ik (maar daar heeft zij nu natuurlijk niet zoveel aan). Bij het omzomen ontdekte ik nog iets nieuw op mijn naaimachine: de blindzoomvoet. Handig! Weer iets bijgeleerd.

Als je de jurk in het écht wil bewonderen kan je altijd naar het optreden gaan kijken, tickets zijn nog steeds verkrijgbaar ( hier ). De vorige edities met het pop-upkoor waren altijd de moeite!

Maar als je niet tot daar geraakt heb ik toch al maar wat foto’s genomen van het resultaat 😉 :

collagejune

Groetjes,

Sheena