op_ontdekking_reeks

Deze zomer neem ik jullie negen week lang mee op gezinsuitstap. Zowel grote als kleine uitstappen komen aan bod, de enige voorwaarde is dat het een kindvriendelijke uitstap moet zijn, in België of Nederland. Na afloop vul ik een reeks vragen in om de uitstap te evalueren zodat ik jullie advies kan geven of het al dan niet de moeite is om ook eens te doen. Al deze blogposts zullen totaal onafhankelijk geschreven worden, ik heb geen geheime reclame-deals met de activiteiten die ik in deze reeks zal evalueren!

Vandaag nemen we jullie mee op restaurant, meer bepaald naar Het Fenikshof in Grimbergen. 

1. Omschrijving van de activiteit

Op restaurant gaan met peuter & kleuter is altijd een hele uitdaging. Kinderen en lang stilzitten dat gaat niet goed samen. Heel wat van onze favoriete restaurants bleken helaas niet meer bezoekbaar met onze kinderen erbij. Omdat het toch ook wel eens leuk kan zijn om met ons viertjes op restaurant te gaan zochten en vonden we een kindvriendelijk restaurant in de buurt. Het Fenikshof is een brasserie in Grimbergen, op hun website omschrijven ze zich als volgt: Betaalbare gezelligheid aan de geklasseerde abdijsite van Grimbergen die ongetwijfeld tot de mooiste van Europa behoort en een parel is van ons patrimonium.

2. Prijskaartje?

Voorgerechten kosten er +/- 15 euro, hoofdgerechten +/- 20 euro, kindergerechten +/- 11 euro en desserts +/- 6,5 euro met genoeg variatie tussen goedkopere en duurdere gerechten.

3. Wat zijn de hoogtepunten?

Het hoogtepunt voor kleuter was natuurlijk de speeltuin. Wanneer je op een mooie dag in het Fenikshof gaat eten kan je buiten op het gezellige, grote terras eten en intussen de speeltuin (glijbaan en schommels) in de gaten houden. Wij hebben kleuter niet zo heel veel aan tafel gezien maar hij heeft zich wel enorm geamuseerd. Een ander positief punt was de keuze uit de kindermenu’s. Vaak bestaat een kindermenu uit friet met appelmoes of een spaghetti maar hier heb je naast die klassiekers ook nog iets gezondere keuzes zoals zalm met puree. Al hebben wij toch voor een hamburger met friet gekozen aangezien we zelf ook veel zin hadden om iets met frietjes te nemen!

Een ander hoogtepunt was het feit dat peuter en kleuter meteen een tekening om in te kleuren en een hele doos met kleurpotloden aan tafel kregen. Het is toch zo gemakkelijk als dat voorzien wordt want ik was zelf weer totaal vergeten om iets mee te nemen om hen aan tafel stil te houden.

Het Fenikshof publiek is ook heel gevarieerd, we waren zeker niet het enige gezin met kinderen wat er voor zorgde dat we niet heel de tijd het gevoel hadden dat we onze kinderen zo stil mogelijk moesten houden. Er hing een gemoedelijke sfeer en we konden gewoon onszelf zijn.

4. Wat is er minder interessant?

Er is eigenlijk niet echt iets dat ik gemist heb.

5. Kan je er eten en drinken?

Gelukkig wel ja, het zou anders maar een gekke brasserie zijn 😉

6. Is de activiteit ook geschikt voor regenweer?

Ja, maar dan mis je de speeltuin wel en in ons geval zou er dan een heel humeurige kleuter aan tafel zitten.

7. Hoe lang duurt de activiteit?

We zijn er ongeveer 2 uur geweest. Lekker genieten in het zonnetje!

8. Is het buggy-vriendelijk?

Ja, er is hier en daar wel ruimte om een buggy te plaatsen naast de tafel.

9. Wat met wc, baby-eten, rustplaatsen en andere handige kindvriendelijke weetjes?

Er is een grote parking vlakbij. Kinderstoelen zijn aanwezig en deze werden ook meteen aan tafel gebracht. Baby-eten hebben we niet meegenomen maar ik denk dat het geen enkel probleem is om dat daar te laten opwarmen. Er werd ook brood op tafel gezet en dat was bij ons meteen het eten voor onze peuter (en een manier om hem kalm te houden). Alles is aanwezig om er een avond met kinderen door te brengen.

Nog een voordeel van het Fenikshof: de keuken is doorlopend open vanaf 12u,  je kan dus ook al vroeg gaan eten wat soms wel handig is met kinderen.

10. Is het voor herhaling vatbaar?

Ja zeker!

11. Eindscore: hoeveel punten krijgt deze activiteit op 10 (+motiveer)?

9/10 We genoten van een mooie zomeravond op een terras, aten lekker eten en zagen peuter en kleuter even veel genieten als wijzelf. Meer moet dat dus niet zijn!

bron foto speeltuin: website Fenikshof

bron foto speeltuin: website Fenikshof

Voel je vrij om deze vragenlijst over te nemen en zelf ook een aantal uitstapjes te evalueren deze zomer. Altijd fijn om op andere blogs wat nieuwe ideeën op te doen! Laat het hieronder even weten dan kunnen we op jouw blog komen meelezen.

Eerder verschenen in deze reeks:

#1: Kabouterland
#2: Plopsa Indoor Coevorden
#3: Zwembad Nekkerpool Mechelen
#4: Een dagje naar Leuven
#5: Tivoli Park Mechelen
#6: Dierenpark Emmen

Groetjes,

Sheena