bos3

 

Eén van mijn 101 doelen was ‘maak een boswandeling in de herfst’. Vorig jaar vloog de herfst voorbij en geraakten we niet tot in een bos. Dit jaar moest en zou ik een bos gezien hebben in de herfst en dan nog liefst op een moment dat de bomen op hun mooist zijn met hun vele gekleurde blaadjes.

Ze voorspelden vandaag een zonnige dag dus aan het begin van dit weekend beslisten we al gauw dat we deze zondag naar het bos zouden gaan. We zochten en vonden een bos in de buurt met bijhorende wandeling. Een wandeling van 2,5 km dat leek ons prima te doen met kleuter en peuter.

Zondagochtend werden we wakker en wat zagen we buiten? Wolken en regendruppels. Dat was niet wat ze ons hadden beloofd! Maar de zin om naar het bos te gaan was groot dus trokken we toch onze laarzen aan en reden naar het bos. We vonden ter plaatse makkelijk parking en gingen meteen van start met de wandeling. Kleuter was héél enthousiast. Al snel zagen we enkele paddenstoelen in het bos en vanaf dat moment werd het een spel om zoveel mogelijk paddenstoelen te spotten. We zagen er gigantisch veel en kleuter ging helemaal op in het spel.

We wandelden en wandelden en op een bepaald moment vond ik dat we toch al wel heel lang aan het wandelen waren over een stuk van 2,5 km. Bij de volgende splitsing bleek ons kaartje plotseling niet meer overeen te komen met de realiteit. Oeps, we hadden dus ergens een afslag gemist. Dan maar een heel stuk teruggewandeld en uiteindelijk weer op de route geraakt. Ik denk dat we zo’n uur langer in het bos zijn geweest dan voorzien maar dat was eigenlijk wel goed zo. Het was plezant. We zouden dat veel meer moeten doen, eens naar het bos gaan. Een hele voormiddag wandelen, frisse lucht inademen en vooral ook veel ontdekken. Het was een topactiviteit voor elk van ons en het is zoiets eenvoudig en bovenal helemaal gratis.

Trek dus maar snel die laarzen aan en ga naar het bos, je zal er gegarandeerd deugd van hebben 🙂

Groetjes,

Sheena