Vroeger was december mijn lievelingsmaand. De maand van Sinterklaas én mijn verjaardag én Kerstmis én oudjaar = cadeaus X 4. Meer had ik niet nodig om mij de hele maand supergelukkig te voelen 🙂

Maar de laatste jaren weegt december altijd zo zwaar op mij, ik heb het moeilijk met die donkere dagen en elk nieuwsbericht dat dan een klein beetje negatief is weegt veel zwaarder door in deze dagen dan eenzelfde nieuwsbericht in de zomer.

De voorbije twee weken was ik ook nog eens ziek. Mijn lichaam lijkt op te zijn, mijn immuunsysteem werkt niet meer. De waarden in mijn bloed zijn niet goed. Ik ben ongerust. Ik zoek en zoek op internet naar verklaringen en vind alleen maar onrustwekkende berichten. Ik krijg de stress en de bezorgdheid maar moeilijk van mij afgeschud.

Ik doe mijn best om mij op alle positieve zaken die deze maand gebeuren te concentreren. In de hoop dat ik de negatieve gedachten kan verdringen. Zo heb ik wel kunnen genieten van de gekte rond Sinterklaas. De blik op kleuter & peuter hun gezicht, alleen al daarvoor wou ik kinderen! Ik kan echt nog enorm meeleven met die hele Sinterklaassfeer. En wat werden ze weer rotverwend die twee monstertjes van ons 🙂

Dit weekend schakelen we over naar de kerstsfeer, dan gaan we de kerstboom zetten. Daar kijk ik ook wel naar uit. En ik geloof dat er ook nog een blogbrunch op de planning staat!

Ik probeer ook kleine ontspanmomentjes in te lassen: een bad nemen, een boek lezen. Dat doet deugd.

Maar het is spartelen. Dat zal je misschien al gemerkt hebben aan het lage aantal blogberichten de laatste weken. Ik zal blij zijn wanneer de lente weer in het land is. De aftelkalender hangt al klaar.

Nog iemand last van een winterdip?

Sheena