December is nogal een maand geweest tot nu toe. Een maand waarin ik heel veel bezig was met mijn eigen gezondheid. Ik ging naar de dokter, liet meerdere keren bloedprikken, liet een echo maken in het ziekenhuis en maakte mij heel veel zorgen want ik voelde dat er iets niet klopte. Ik kreeg ook te horen dat mijn immuunsysteem het zwaar te verduren had. Een echte diagnose kreeg ik (nog) niet maar het ziet er meer en meer naar uit dat ik na dit drukke jaar aan de limiet gekomen ben tot waar mijn lichaam kan gaan. Tijd om het wat kalmer aan te doen, iets wat ik de voorbije dagen dan ook meteen gedaan heb. Mijn goede voornemen voor 2016 is alvast het in het oog houden van die limiet en het niet meer zo ver laten komen. Makkelijker gezegd dan gedaan!

Vorige keer vertelde ik over mijn winterdip,  het is intussen officieel vastgesteld dat ik echt wel last heb van een tekort aan daglicht. Ik liet mijn vitamine D waarde bepalen en die was gelijk aan 7 terwijl de dokter zei dat die toch wel 30 à 40 moest zijn en ik op internet zelfs lees dat de ‘nieuwe norm’ zegt dat die waarde rond 80 moet liggen. Oeps! Deze vakantie (want ja sinds vandaag heb ik vakantie woehoe!!) zal ik dus proberen om zo veel mogelijk buiten te komen wanneer het licht is & ik neem nu ook vitamine D supplementen. Ik hoop dat ik zo terug meer energie krijg en wie weet begin ik op den duur nog van de winter te houden? 😉

In kerststemming ben ik alvast helemaal: de kerstboom staat klaar (dit jaar voor het eerst geen echte maar het is een mooie valse en leve het niet opkuisen van naalden!), de kerstliedjes worden regelmatig opgezet afgewisseld met Music For Life (vind ik ook kerstsfeer) en de pakjes liggen bijna allemaal klaar onder de boom. Ik reken op de post om mij vandaag nog drie laatste bestellingen te leveren! Komaan post, stel mij niet teleur!

Vandaag is het ook mijn laatste dag als 30-jarige. Dat gaan we vanavond al vieren met een pre-verjaardagsfeestje aangezien we morgenavond al Jezus zijn verjaardag moeten vieren 😉

Ik ben ook volop aan het schrijven aan mijn eindejaarsblogberichten. Zoals elk jaar ga ik nog een aantal jaaroverzichten op jullie afvuren de komende dagen zodat 2015 kan afgesloten worden en ik weer een frisse start kan nemen in 2016!

Geniet van de feestdagen, van je familie, van elkaar …. En als ik jullie al één ding heel oprecht mag toewensen voor 2016 dan is toch wel het allerbelangrijkste: een goede gezondheid!

Schermafbeelding 2015-12-23 om 09.30.35

Sheena