Een tijdje geleden zag ik een prachtige cardigan passeren op haar blog. Ik was meteen fan en het duurde dan ook helemaal niet lang voordat ik zelf het patroon van Mouse House Creations in mijn winkelkarretje had gelegd en ik kon beginnen knippen en plakken (het is een pdf patroon).

Ik besloot om eens eerst een testversie te maken uit een groen tricotstofje dat ik hier nog had liggen. Zo kon ik nagaan of de gekozen maat wel correct was. Wie mij op Instagram volgt zag het groene testvestje misschien al passeren. Het zat als gegoten. Ik was alleen nog niet zo tevreden over de afwerking. In het patroon staan er een aantal opties om de zomen af te werken en de optie die ik had gekozen (gewoon omzomen) vond ik niet zo mooi. Ik zag al snel in dat ik de versie zonder zoom veel mooier zou vinden, alleen zou ik dan veel meer stof nodig hebben. Gelukkig kon ik mij daar nog op voorzien voor het definitieve vestje.

Voor dit definitieve vestje kwam ik uitiendelijk toe met 160 cm stof (tricot met een breedte van 160 cm) voor een maat M met 3/4de mouw.

Doordat ik nu niets meer hoefde om te zomen (wat ik altijd het minst leuke onderdeel vind), was het echt een plezier om in elkaar te steken. Ik ben blij met het resultaat en met de gekozen stof. De kleur van de stof vind ik ZO mooi en ik denk dat dit eindelijk eens een kledingstuk zal worden waarin ik mij zelfs op het werk zal durven vertonen 🙂 .

Stof: Kiwi Fabrics (I got Stripes) Patroon: Julia Cardigan (MHC)

 

Een aanrader dus dit patroontje!

Groetjes,

Sheena