Ik heb de voorbije weken nog eens wat gesprekjes met onze kleuter verzameld. Dit is het leven zoals het is met een 3.5-jarige in huis:

 • Ik stond aan de schoolpoort, hij zag mij staan, verzamelde al zijn vriendjes en riep fier en luid: ‘KIJK DAT IS MIJN MAMA‘ waarop ik naar alle vriendjes zwaaide en mij bedacht dat het vast niet zo heel lang meer zal duren voordat hij zich begint te schamen voor zijn mama 😉 . Wat hou ik van die eerlijke, ondoordachte kleuterpraat, ik geniet er maar van zolang het duurt 🙂 .
 • Waarom moet dat zo lang duren????‘ — ik deed zijn jas toe zo snel als je een jas kan toe doen maar blijkbaar niet snel genoeg voor meneer de Koning
 • Maar neeeheee ik zeg WAAROM staat jouw werk in Antwerpen??!!?’  en hij draaide met zijn ogen — ik had ‘Antwerpen‘ geantwoord op zijn vraag ‘waar staat jouw werk?‘. Hij was trouwens ook niet blij met mijn antwoord ‘daarom‘ op zijn tweede vraag. Ik voel precies een waarom-fase aankomen 😉
 • Regelmatig hebben we dit boeiende gesprek: ik: ‘Hoe was het op school?‘ , hij:  ‘Dat wil ik niet vertellen!’  — ooowwkéé…
 • Hij: ‘ik heb honger, ik kan niet meer wachten ik heb zoveel honger’
  Ik: ‘we moeten nog een beetje wachten, het is bijna klaar’
  Hij: ‘ik kan niet meer wachten!!!! ‘
  Ik: ‘kom we kijken wat tv dan gaat de tijd snel voorbij’
  Hij: ‘ik wil geen tv zien ik heb teveel honger’
  Ik zet de tv op, hij komt uiteindelijk ook  kijken
  *** tien minuten later ***
  Ik: ‘het eten is klaar!’
  Hij: ‘ik wil niet eten, ik wil tv kijken

  ZUCHT!

 • Hij heeft ook een nieuw favoriete antwoord, eens iets anders dan gewoon ‘neen’ of ‘ik heb geen zin’:
  • Kom je eten? — IK HEB GEEN TIJD!
  • Kom je je jas aan doen? — IK HEB GEEN TIJD!
  • Ruim je dat even op? — IK HEB GEEN TIJD!
   Het drukke leven van een 3.5-jarige!
 • En dan nog eentje waar ik zelf hard mee moest lachen.
  We zitten in de badkamer, hij komt uit bad en vraagt ‘Wat is dit?’ (wijst naar zijn tepel).
  Ik zeg ‘dat is jouw tepel‘.
  Waarop hij: ‘Heb jij ook tepels?’,
  ik: ‘ja‘,
  hij:  ‘hangen die dan op jouw borstels?’
  😉 whihihi

Fijn weekend allemaal!

Sheena