Kiezen is verliezen zegt men wel eens. Dat gevoel kreeg ik toen ik probeerde te beslissen welke foto ik zou laten afdrukken om in onze living omhoog te hangen. Ik had namelijk de kans gekregen om één van de producten van webprint.be uit te testen!
Zou ik een foto laten afdrukken van onze jongste zoon? Want daar hangt nog geen enkele foto van in ons huis terwijl er meerdere van zijn broer omhoog hangen (erg, I know, allemaal de schuld van een luie mama). Of eentje van onze reizen? Want dat was ik al zo lang van plan. Of eens eentje van ons huwelijk? Want daar heeft ook nog nooit een foto onze living van gehaald. Je ziet het al: kiezen zou verliezen worden.

Ik twijfelde en twijfelde en uiteindelijk dook ik nog maar eens in de verschillende producten op hun website. Daar vond ik ineens dé oplossing: een collage! Aha! Plots hoefde ik niet meer te kiezen 🙂

Voor een mooie collage heb je wat ruimte nodig, ik wou dus GROOT gaan, 1 meter op 1 meter wou ik maar als je die grootte wil laten afdrukken op canvas of forex of één van de andere opties dan loopt de prijs al snel op en mijn foto’s zijn nu ook weer niet van zo’n supergoede kwaliteit dat het dat geld al waard is. Maar ook hier vond ik een perfecte oplossing: je kan bij Webprint ook een foto laten afdrukken op een poster en dan kan je heel groot gaan voor een héél schappelijke prijs.

Achter de collage die ik gemaakt heb zit een heel verhaal. Om te beginnen wou ik een quote in het midden, want ook dat stond al lang op mijn todo-lijstje, eens wat quotes omhoog hangen. Ik vond een hele mooie free printable bij Lonneke (waarvoor dank!). Daarna plaatste ik in chronologische volgorde foto’s rond de quote van de hoogtepunten van de afgelopen 7 jaar: huisje gekocht, huwelijk, verbouwingen, twee kinderen, reizen, de eerste marathon van manlief, de opstart van Kiwi Fabrics etc. In één klap alle foto’s die ik al zo lang eens wou laten afdrukken 🙂

Het bestellen ging heel vlot, het wijst zichzelf allemaal uit. Ik plaatste mijn bestelling in het voorbije weekend en er stond in de beschrijving dat de poster binnen de drie dagen verstuurd zou worden. Op dinsdagavond kreeg ik een mailtje met daarin het bericht dat mijn poster klaar was en werd verstuurd. Op donderdag kreeg ik nog een bericht met een exact tijdstip waarop ik mijn poster die dag mocht verwachten en perfect op tijd werd het afgeleverd!

Ik heb echt uitgekeken naar de levering en van zodra de poster er was heb ik hem meteen omhoog gehangen. Voor het ophangen heb ik Tesa Powerstrips gebruikt maar misschien dat ik hem ooit nog eens inkader wanneer ik ergens een mooie kader van 1 meter op 1 meter op de kop kan tikken! Ik zag (te laat) dat je bij Webprint ook een handig ophangsysteem voor posters kan bestellen, dus nu je dat weet kan jij het misschien wél meteen bij de bestelling plaatsen moest je er ooit een poster laten printen 😉

Ik ben heel tevreden met het resultaat, de enige angst die ik heb is dat die twee monstertjes van mij misschien wel in staat zijn om de poster te scheuren wanneer ze met één of ander groot speelgoedvoorwerp zwaaien en achter de poster blijven hangen. Nog af te wachten hoe dat afloopt, ‘pas op voor de poster’ zal hier zeker een nieuwe veelgebruikte zin worden in huis 😉

Benieuwd geworden naar het resultaat?

Wat vinden jullie er van? Nu het zo boven de zetel hangt zie ik dat het formaat volgende keer zelfs gerust nog groter mag zijn 🙂 Maar zo is het ook al héél goed, ik ben tevreden!

Groetjes,

Sheena