Wie mijn naaiprojecten hier volgt zal intussen misschien al door hebben dat het boekje La Maison Victor mijn favoriete naaiboekje is. Ik heb er al heel wat projecten uit gemaakt en ze vallen steeds in de smaak. Er zijn natuurlijk altijd wel een aantal patronen in het boekje die mij totaal niet aanspreken. De Lora jurk was er daar eentje van. Tot ik in naaiblogland overal Lora jurken zag verschijnen die er echt goed uitzagen.

De Lora jurk kwam hier dus toch op het to-sew lijstje. Omdat ik nog twijfels had over het model en de maat besloot ik om eerst een testversie te maken. Ik had nog een grote lap stof liggen uit de shop, waar helaas een printfout in zat. Het ideale teststofje!

Het in elkaar zetten van de jurk ging vlot. Ik besloot na een pasbeurt zonder mouwen om er een mouwloze versie van te maken. Lekker zomers!

De jurk zit heel comfortabel, ik ben ook fan van de zakken!

Ik heb geen rits in het kleedje gezet, de tricot is rekbaar genoeg om er vlot in en uit te geraken.
De testversie is goedgekeurd. Ik twijfel nu alleen nog in welke stof ik de definitieve versie zal maken, ik ben er nog niet helemaal uit 🙂 Als het zo ver is zie je het resultaat hier ongetwijfeld nog wel verschijnen!

Wat vinden jullie van het Lora-jurkje? Ik twijfelde wel een beetje over de brede heupen van het model maar in het echt valt het wel mee (denk ik). Manlief is niet zo superenthousiast over het kleedje, die vond mijn Harlequin jurkjes mooier. Maar misschien is hij gewoon geen fan van het stofje, dus dat komt nog wel goed bij de definitieve versie hoop ik 🙂

Groetjes,

Sheena

o … en niet vergeten: morgen is het de laatste dag dat je kan deelnemen aan de give-away voor een Kiwi Fabrics waardebon van 25 euro! Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb 😉