verbouwing

Wij hebben verbouwplannen! In deze reeks neem ik jullie mee in onze plannen en later (hopelijk!) ook in de uitvoering van de werken (zie ook de eerste aflevering).

Periode

Februari 2016 – Maart 2016

Reeds Gedaan

We zijn begin maart naar Batibouw geweest om inspiratie op te doen. Onze focus lag op gevelbekleding, keukens, dakconstructies en tuinhuizen. Tuinhuizen hebben we er niet echt veel gezien, jammer. Keukens wel maar we hebben de voorbije weken ook héél véél keukenwinkels bezocht en wat we op Batibouw zagen hadden we allemaal al wel eens gezien. Qua gevelbekleding hebben we wél wat inspiratie opgedaan. Het idee was om met hout en leien te werken maar we zagen nu toch ook enkele andere mooie opties, zoals meer modernere bakstenen, dus we zijn er zeker nog niet uit wat het uiteindelijk zal worden.

We hebben ook onze buren ingelicht over onze plannen. Aangezien we in een rijhuis wonen zal onze verbouwing heel wat impact hebben op hun woning en leven. Gelukkig werden onze plannen goed ontvangen, dat was toch een last die van onze schouders viel.

Wat we hadden gehoopt gedaan te hebben is helaas nog niet gebeurd: de bouwaanvraag is nog steeds niet ingediend. We hebben nu half april een nieuwe afspraak met de architecte. Wat eind februari zou gebeuren zal dus ten vroegste eind april worden. Daarna moeten we nog 3 maanden wachten op de goedkeuring die we hopelijk zullen krijgen + nog een maand zo’n geel papier buitenhangen alvorens we mogen starten. Ik begin een beetje de hoop te verliezen dat we in september gaan kunnen starten. Het ziet er naar uit dat het een winterverbouwing zal worden, er staan ons dus koude maanden te wachten!

Next Steps

Het indienen van de bouwaanvraag. A. S. A. P.

Inspiratiebord

In dit onderdeel neem ik jullie mee naar mijn Pinterestborden waar ik allerlei verbouwideeën verzamel. Ik heb een nieuw bord aangemaakt met gevelideeën, hieronder kan je enkele van mijn favorieten zien.

Voor alle bronnen, zie: www.pinterest.com/sheenablogt/gevelbekleding/

Voor alle bronnen, zie: www.pinterest.com/sheenablogt/gevelbekleding/

Raad Gevraagd

Heeft er iemand van jullie een gevelbekleding uit hout? Zoja, voor welk hout hebben jullie gekozen? Ben je er tevreden van? Verkleurt het mooi met ouder te worden? Verder zijn alle tips rond gevelbekleding meer dan welkom! 🙂

Tot de volgende!

Sheena