Mijn zus en ik ontdekten in onze tienerjaren de boeken van Harry Potter. We lazen ze allemaal en zagen daarna samen alle films. Toen ik een paar maanden geleden in de krant las dat er een tentoonstelling van Harry Potter naar Brussel kwam stuurde ik dan ook een berichtje naar mijn zus. Even later hadden we onze tickets besteld.

Gisteren was het zo ver! We mochten met ons ticket de tentoonstelling betreden om 13u. In theorie dan toch… Om 12.45u zijn we in een lange rij gaan staan en om 13.30 u liepen we eindelijk de tentoonstelling binnen. Niet goed voor mijn humeur zoiets! Want hoe kan je nu achterstand oplopen als je met zo’n tijdsindeling werkt?

De tentoonstelling bevat vele kostuums en rekwisieten uit de film en zelfs enkele grote decorstukken. Ik nam er veel foto’s want alles komt zo bekend voor. Je ziet dan ook pas echt goed hoeveel detail er in elk stuk zit. Wat een werk moet dat toch geweest zijn! Hoe geweldig moet het trouwens geweest zijn om aan zo’n film mee te werken? Op die medewerkers kan ik echt (gezond 😉 ) jaloers zijn. Ze maakten toch iets unieks mee in hun leven. Lijkt mij super!

De tentoonstelling had in mijn ogen wat groter mogen zijn want na 30 minuten waren we al rond. We hebben dus in feite langer aangeschoven dan dat we binnen waren.

Besluit: is het een aanrader? Ja en neen. Het is geen tentoonstelling waarvan ik zeg: dit MOET je gezien hebben, maar als je een echte Harry Potter fan bent is het toch eentje die je niet mag missen. Veel dichter bij Harry Potter kom je niet 😉

Groetjes,

Sheena