verbouwing

Wij hebben verbouwplannen! In deze reeks neem ik jullie mee in onze plannen en later (hopelijk!) ook in de uitvoering van de werken (zie ook de eerste, de tweede en de derde aflevering).

Periode

Juni 2016 – Juli 2016

Reeds Gedaan

De voorbije weken gebeurde er heel wat:

  • We hebben een tuinhuis besteld, de levering ervan is voorzien tegen half september
  • We hebben een eerste afspraak bij een keukenwinkel achter de rug om onze ideeën te bespreken. In augustus volgt een tweede afspraak waarbij ons idee zal worden uitgetekend en we de prijs te weten zullen komen van onze droomkeuken
  • We zijn bij een aantal banken langs geweest om te bekijken waar we het voordeligst kunnen lenen voor de verbouwing en onze huidige lening laten herfinancieren nu de rente zo laag staat.
  • Er is al eens een eerste aannemer langs geweest om ons huis en de plannen te bekijken
  • en dan last but not least: op 27 juli ontvingen we een brief van de gemeente waarin staat dat onze bouwaanvraag werd goedgekeurd! Intussen hangt de mededeling op waar ze nog 35 dagen moet blijven hangen alvorens we van start mogen gaan.

Next Steps

Onze architecte heeft wat achterstand opgelopen (mede door de ingenieur die achterstand heeft opgelopen) waardoor we nog geen meetstaat hebben ontvangen van ons project en dus ook nog geen prijzen hebben kunnen opvragen bij aannemers. Dit moet nu echt zo snel mogelijk gebeuren, na het bouwverlof hopen we dat hier eindelijk wat schot in de zaak komt.

We hebben beslist om voor de lening niet te wachten op de offertes, maar zelf wat berekeningen te maken, aangezien we toch een beetje bang zijn dat de rentevoeten weer gaan stijgen. We hopen begin augustus de lening te kunnen tekenen.

Het tuinhuis gaan we zelf plaatsen dus we blokkeren alvast wat weekends in september hiervoor en we kijken natuurlijk ook erg uit naar de tekeningen van onze keuken die we eind augustus te zien zullen krijgen.

Momenteel is het zo dat indien er geen bezwaren worden ingediend, we met de verbouwing van start mogen gaan begin september. Of we dan al een aannemer gaan hebben is nog maar de vraag. Er is wel al een aannemer komen kijken maar we kennen zijn prijzen nog niet en er is zeker nog niets getekend. Op dit moment kan het evengoed zijn dat we pas in 2017 van start gaan. Ook hier hopen we dus snel meer duidelijkheid over te krijgen in de komende weken.

Inspiratiebord

In dit onderdeel neem ik jullie mee naar mijn Pinterestborden waar ik allerlei verbouwideeën verzamel.

Dit keer een inspiratiebord voor de keuken! Dit is slechts een deeltje van de vele keukens die ik al gepind heb.
Qua materialen vielen we in de eerste plaats voor de combinatie van wit & hout maar na ons bezoek aan de keukenwinkel is de kans groot dat we toch voor een volledige witte keuken zullen kiezen. Het is nog af te wachten hoe het er allemaal zal uitzien op de tekeningen, de knoop is daarin zeker nog niet doorgehakt.
Wat wel al zeker is, is dat het een strakke keuken zal worden met een eiland om aan te werken en te eten. De kookplaat en spoelbak zullen wegens plaatsgebrek niet op het eiland staan. We voorzien één grote kastenwand (met oven, frigo en bergruimte) op een zijmuur en achter het eiland een lage rij kasten (met kookplaat en spoelbak), zonder bovenkasten.

Voor alle bronnen, zie: https://www.pinterest.com/sheenablogt/verbouwing-keuken/

Raad Gevraagd

Welk type werkblad heb jij in jouw keuken (materiaal + kleur) en ben je hier tevreden over? Wat zijn de voor- en de nadelen van jouw type werkblad?
Wij vinden dit de moeilijkste keuze voor de keuken en jullie advies hierin is dan ook meer dan welkom 🙂
Momenteel twijfelen we tussen een wit composieten werkblad en een wit keramisch werkblad maar eigenlijk liggen alle opties nog open, zowel qua materiaal als wat de kleur betreft.

Tot de volgende update,

Sheena