De afgelopen weken naaide ik twee verjaardagscadeaus, twee verschillende ritstasjes.

Het eerste was voor mijn zus. Zij vroeg voor haar verjaardag een zakje om haar nieuwe GSM in mee te nemen. Ik maakte hiervoor een eenvoudig ritstasje volgens deze uitleg.

Het tweede cadeautje was voor een goede vriendin. Zij vroeg voor haar verjaardag een ritstasje dat je aan je nek kan hangen en waar gsm en bankkaart in past. Handig voor op festivals, optredens en als je op reis gaat en bijvoorbeeld paspoort en belangrijke papieren dicht bij jou wilt houden.

Het was iets moeilijker om hiervoor een geschikt patroon te vinden. Maar wie zoekt die vindt! Ik gebruikte uiteindelijk deze uitleg en maakte het in een kleiner formaat (achteraf gezien mocht het zelfs nog iets kleiner).
Het in elkaar zetten ging redelijk vlot, op één constructiefout na. Ik liep vast bij het toevoegen van een extra binnenzak. Dat heb ik geloof ik niet helemaal juist gedaan.
In de praktijk komt het er op neer dat wanneer ze in het onderste zakje muntstukken zou steken, deze wel eens zoek zouden kunnen geraken in de rest van de tas.
Ik heb het toch zo gelaten omdat ik echt niet in zag hoe ik het kon aanpassen. Mijn ruimtelijk inzicht is niet zo denderend.

Ik hoop dat de jarigen er veel geniet van zullen hebben en ze weten dat ze altijd bij mij mogen aankloppen indien het zakje vroegtijdig stuk zou gaan 😉

Groetjes,

Sheena