Vanochtend vroeg vertrokken we met onze wagen richting het verre Oostende. We waren uitgenodigd op de opening van de Spiekpietjes expo in het Fort Napoleon. Onze jongens waren héél enthousiast toen we hen het nieuws vertelden. De lange rit naar de zee kon niet snel genoeg voorbij gaan en het ontbijt dat we ter plaatse kregen mocht van hen vooral niet té lang duren. Ze waren zo benieuwd naar wat er achter de deur van de expo zat.

Vrij snel stonden we dus in de Spiekpietjes expo en ontdekten we het verhaal over deze kleine mannetjes. Een verhaal dat onze 4-jarige wel kon boeien. Onze 2-jarige daarentegen vond de tekenhoek interessanter.
Waar ze samen ook veel plezier aan beleefd hebben was de bijhorende zoektocht naar de Spiekpietjes doorheen het Fort. Fijn ook voor ons als ouders, zeker toen we plots op het dak van het fort stonden en een prachtig uitzicht kregen op de zee en de stad. We hebben alle Spiekpietjes gevonden! Of dat denken we toch 🙂

We hadden het ook getroffen met het weer. Zonnig en warm, gewoon P E R F E C T. En dat voor eind oktober!

Na ons bezoek aan de expo besloten we om nog iets langer van het mooie weer in Oostende te genieten en namen we de overzetboot richting centrum om er te lunchen en daarna nog wat rond te slenteren op de dijk en in de winkelstraten. Het was ook kermis in het centrum, een ritje op de draaimolen mocht dus niet ontbreken.

In de namiddag begon de vermoeidheid bij de jongens toe te slaan en keerden we weer huiswaarts. Met enig protest want ze waren liever voor altijd aan de zee gebleven.

Eens thuisgekomen kwamen de Spiekpietjes verhalen weer boven en fantaseerden we dat er in ons huis heel veel Spiekpietjes verstopt zitten. De jongens gaan dan ook hééééél braaf zijn de komende weken zodat Sinterklaas hen zeker niet zal vergeten op 6 december. Af en toe roepen we ook eens luidop welke cadeautjes we graag willen krijgen van Sinterklaas. Je weet maar nooit dat zo’n Spiekpietje het hoort …

Oostende, wij komen nog eens terug 🙂 Het was een topdag!
Bedankt Spiekpietjes dat we jullie mochten komen ontdekken 🙂

Alle info over de Spiekpietjes expo en andere leuke activiteiten in Oostende vind je hier.

Groetjes,

Sheena