Op de blog van Khadetjes kwam ik een heel leuk initiatief tegen: Bloggers For Life. Op haar blog staan er 3 (weldra 4) patronen waarmee je aan de slag kan gaan om iets te naaien voor het goede doel. Het goede doel is in dit geval de dienst kinderoncologie van het UZ Gent.

Ik ben dit weekend aan de slag gegaan met twee patronen: een patroon voor knuffeldoekjes en een patroon voor vreetz’oppers. Dat laatste is een knuffeldiertje met een rits. Kinderen kunnen al hun zorgen op een papiertje schrijven en het wegsteken in de vreetz’opper zodat ze eventjes verlost zijn van al die zorgen. Ik ben fan! Volgens mij gaat dat hier ook nog van pas komen voor mijn eigen kinderen dus dat patroon hou ik zeker bij.

De naaiprojecten bleken ideaal om mijn berg stofresten in te verwerken en het zijn hele fijne projecten om te maken. Niet te ingewikkeld, niet té veel werk. Ik ben ook blij dat ik eens iets kan doen voor het goede doel in de plaats van gewoon geld doneren (al is dat natuurlijk ook heel goed!). Maar dit geeft toch nog nét iets meer voldoening 🙂

Hieronder mijn bescheiden bijdrage voor Bloggers for Life. Hopelijk vind ik nog voldoende tijd de komende week om ook de twee andere patronen te maken. Dan is de collectie compleet 🙂

 

 

Groetjes,

Sheena