Tijd om de ‘reviews & tips’ rubriek nog eens vanonder het stof te halen. De laatste weken ben ik namelijk weer in experimenteer modus, ik heb enkele nieuwe merken leren kennen en deel hier graag mijn ervaringen met deze producten & diensten.

FOODBAG

Ik speelde al lang met het idee om nog eens een nieuwe kookbox te bestellen. Een eerste ervaring met Smartmat in het verleden was goed meegevallen maar er zijn intussen zoveel nieuwe spelers op de markt dat ik wel eens iets anders wou testen.

Via social media klikte ik eens door naar de site van Foodbag. Hun recepten zagen er superlekker uit en toen ik een paar dagen later in hun nieuwsbrief een kortingsbon van 15 euro zag voorbijkomen klikte ik ons een doos ‘original‘ in het boodschappenmandje.

De bestelling en de levering verliepen vlot. Ik wist perfect om hoe laat er bij ons geleverd zou worden en kon meteen daarna aan de slag voor de eerste maaltijd. De vier maaltijden die in de doos zaten zijn ons allemaal heel goed bevallen. De hoeveelheid was ook voldoende, wij namen een box voor drie personen en dat was genoeg voor ons twee + onze zoontjes van 3 & 5 jaar. Ik heb eigenlijk weinig opmerkingen over deze box. Het was volledig wat ik ervan verwacht had.

We maakten wel één stom foutje: we aten spinazie bij een gerecht waar we eigenlijk veldsla bij moesten eten maar wij dachten dat wij veldsla aan het eten waren haha, en dat ontdekten we dus pas twee dagen later toen we de spinazie nodig hadden voor een ander gerecht 😉 .

Maar dus, die Foodbag kon ons wel bekoren en het zou best kunnen dat deze hier nog eens besteld zal worden al geef ik misschien eerst één van de andere foodbox-spelers nog een kans.
Wat ik trouwens heel goed vind aan Foodbag is dat je gewoon eenmalig een box kan bestellen, dat is bij de concurrentie niet altijd het geval!

 

BLOEMEN VAN GREETZ

Ik hou van bloemen. Die liefde voor bloemen zat altijd al ergens in mij maar sinds ik een abonnement op Bloomon heb is de liefde helemaal opengebloeid. Elke maand een mooie bos bloemen op mijn kast maakt mij gelukkig 🙂
Maar die Bloomon bloemen hebben één groot minpunt: je kan er niet kiezen. Er is maar één boeket (in drie maten) en iedereen krijgt hetzelfde. Soms wil ik bijvoorbeeld gewoon eens een bos tulpen en dat kan dan niet. Ik zou natuurlijk eens in een bloemenwinkel of op de markt een eigen boeketje kunnen gaan kiezen maar ik hou wel van levering aan huis 😉 . Ik was dan ook héél blij toen ik de kans kreeg om eens de bloemenservice van Greetz uit te testen. Bij Greetz kan je wél kiezen tussen een heel aantal boekets. Ik had zoveel zin om eens echt de lente in huis te halen en klikte dan ook snel een boeket tulpen met katjestakken in mijn boodschappenmand. Een dag later werd het al geleverd! De bloemen zagen er heel mooi uit. Een hele fijne afwisseling! De bloemen gingen 8 dagen mee, wat ook de versgarantie is die Greetz garandeert, perfect dus!

 

CORRECTBOOK

Eén van de aankopen van de afgelopen weken waar ik het méést enthousiast over ben moet wel mijn Correctbook zijn. Een herbruikbaar notitieschriftje, net wat ik nodig had. Ik ben zo iemand die de hele dag door allerlei zaken op rondslingerende papiertjes noteert om ze dan daarna in de vuilbak te smijten zonder ze ooit nog te bekijken. Nu hoeft dat niet meer, ik krabbel de notities snel in mijn correctbook en als ze niet meer nodig zijn wis ik ze terug uit. Het schriftje werkt perfect. De inkt kan je niet uitvegen met de hand, dus je hoeft niet bang te zijn dat de notities vanzelf weer gaan verdwijnen. Het is echt een héél handig schriftje, ik ben fan, bovendien steun je met de aankoop nog een goed doel ook!

bron: correctbook.nl

 

EEN FOTOBOEK VAN SMARTPHOTO

Wij hebben een computer van Apple. Daar staat een fotoprogramma op en van daaruit kan je makkelijk albums maken die je dan kan laten afdrukken bij Apple.
Ik heb er zo al heel wat laten printen en dat koste mij altijd een fortuin. Maar, ik gaf het er toch maar aan want foto albums zijn belangrijk en de kwaliteit van de albums was goed.
Voor het laatste Apple album betaalde ik inclusief verzending 64 euro (groot fotoboek met harde kaft, een boek van 46 pagina’s). Maar ik word eigenlijk niet echt gelukkig van hun albums, ik neem ze zelden vast omdat ze zoiets ‘chique’ hebben met die harde kaft.

Nu kreeg ik een tijdje terug de kans om Smartphoto eens uit te testen. Een goedkoper alternatief dan de Apple-boeken dus ik was wel eens benieuwd naar hun kwaliteit. Als die goed zat dan zou ik niet lang moeten nadenken om te switchen van fotoboekenmerk. Ik besloot om eens te kiezen voor een heel ander type boek, namelijk een boek met een zachte kaft en spiraalbinding (large, liggend). Het onderwerp van het te maken foto album was evident, onze superfantastische citytrip naar Tromso!

Het boek samenstellen was heel eenvoudig en ging dan ook erg vlot. Ook de levering verliep vlot: maandagavond besteld, woensdag al in mijn bus! En ik ben SUPER blij met het resultaat. Ten eerste is zo’n zachte kaft veel aangenamer om door te bladeren en ten tweede is de kwaliteit minstens even goed als de kwaliteit die ik van Apple gewend ben. Ik had mijn laatste Apple album van 64 euro beter bij Smartphoto laten maken, ik heb het eens uitgerekend en die 46 pagina’s zouden mij bij Smartphoto (inclusief verzending) 32,5 euro gekost hebben. De helft! Geen dure Apple boeken meer voor mij vanaf nu 😉 .

 

Groetjes,

Sheena