1001 dagen geleden schreef ik 101 doelen neer die ik tegen vandaag moest proberen te behalen. Een deadline die eerst héél erg ver weg leek maar dan plots toch al vandaag blijkt te zijn. Alle 101 doelen heb ik helaas niet behaald maar met veel trots kan ik zeggen dat ik toch 74 doelen tot een goed einde heb gebracht en een aantal van de overblijvende 27 doelen gedeeltelijk heb behaald. Tijd om er mijn doelenlijst nog een laatste keer bij te halen!

Deze doelen werden nog niet (helemaal) behaald:

maak minstens één naaiproject uit elk naaiboekje dat hier in huis ligt –> dit was wat té ambitieus, al heb ik toch uit veel naaiboekjes iets gemaakt. Ik kom dus al in de buurt maar ik heb het net niet helemaal gehaald (het helpt ook niet echt dat er hier elke twee maanden een nieuwe La Maison Victor in de bus valt).
gebruik minstens 3 X de Silhouette Cameo –> de teller staat op 0! Echt, kei erg. Ik denk dat ik hem maar ga verkopen aangezien ik het blijkbaar toch nooit gebruik, iemand kandidaat?
vul de muren in huis met familiefoto’s –> ook al gedeeltelijk behaald, er kwam een nieuwe fotoposter bij in de living maar de overige muren bleven leeg. Dit is een project voor na de verbouwing.
laat een tekening maken van ons gezin –> dit is er gewoon nog niet van gekomen. Ik wou trouwens eerst wachten tot onze jongste spruit uit de babyfase was zodat hij als een kindje kon worden afgebeeld en niet voor de komende jaren een baby blijft op de tekening  😉
concrete plannen maken voor een rondreis door de VS –> eerst door de verbouwing geraken, dan weer wat centjes bij elkaar sparen en daarna kunnen er eindelijk terug reisplannen gemaakt worden 🙂
maak minstens drie grote fietstochten met het gezin –> de teller staat op 2, bijna gehaald dus maar fietsen blijkt iets te zijn dat wij hier véél te weinig doen. Ook iets om in de toekomst aan te pakken!


leer grote broer fietsen op twee wielen –> hij kan het nog niet … soms voel ik mij echt een falende ouder op dat vlak, zeker als ik bij mijn Facebookvrienden hun 2 jaar jongere zoon al zie rondrijden op een fiets met twee wielen. Het lukt hier gewoon nog niet zo goed. Misschien oefenen we te weinig, misschien is de fiets wat te groot, misschien heeft grote broer gewoon wat meer tijd nodig. Waarschijnlijk is het een combinatie van alles. Nog even en kleine broer kan ook op twee wielen leren fietsen dus misschien moeten ze het dan maar ineens samen leren 😉 Dit wordt een project voor de zomer!
bezoek een museum –> nog niet gelukt maar ‘Train World’ staat al een tijdje op mijn lijstje en dat moet er nu echt maar eens van komen
lees 30 boeken –> de teller staat op een stuk of 20, 30 bleek toch wat te ambitieus. Ik lees enkel ’s avonds in bed en de voorbije 1001 dagen was ik gewoon vaak te moe ’s avonds waardoor het leestempo niet hoog lag.

lees een boek in het Frans –> nog niet gelukt
lees een boek in het Spaans –> ook nog niet gelukt, ik zou nochtans echt eens dringend mijn talen weer wat moeten opfrissen
speel meer gitaar: leer 10 nieuwe liedjes –> sinds een paar weken neem ik weer wat vaker een gitaar vast, maar aan 10 nieuwe liedjes ben ik nog niet toegekomen. Eerder drie of zo.
speel meer piano: leer 3 nieuwe liedjes –-> niet gelukt, de teller staat nog op 0, ik moet dringend meer tijd maken voor muziek.
maak drie haak en/of breiprojecten –> ik haakte een Dolly Plaid en breide een halve sjaal en een halve trui. Bijna gehaald dus 😉
ga naar een naaiworkshop: ik heb een paar keer workshops bekeken maar ofwel waren ze te ver, ofwel te duur, ofwel … er was altijd wel iets waardoor ik dit nog wat kon uitstellen. En achteraf altijd spijt natuurlijk dat ik niet geweest ben!
spot 3 nieuwe wolken met Cloudspotter –> niet gelukt, ik heb de laatste 1001 dagen blijkbaar nooit de tijd genomen om gewoon eens wat naar de lucht te kijken.
maak zelf pasta: nog geen tijd voor gemaakt, het zou nochtans zo hard smaken, eens zelfgemaakte pasta 🙂
draag wat meer rokjes/kleedjes –> in mijn hoofd wil ik dit graag meer doen maar in de praktijk blijf ik maar grijpen naar een jeans+trui want dat is toch wel comfortabel, warm en gemakkelijk. En toch wil ik die gewoonte eens doorbreken alleen komt het er maar niet van. Ik heb Jani hiervoor nodig denk ik 😉
probeer een nieuw kapsel: hmmz de voorbije 1001 dagen waren een ramp voor mijn haar. Gigantisch veel haaruitval, droog haar, weerbarstig haar … ik ben op dit moment al blij wanneer ik mijn haar min of meer in bedwang kan houden en het niet uitvalt. Nieuwe kapsels zijn nog even niet aan de orde. Of het moet zijn dat mijn steeds groter wordend aantal grijze haren hier mag meetellen, dat verandert toch ook mijn look een beetje 😉

maak een fotoboek van kleine broer 0-2 jaar: Ik maakte intussen een boek van 0-1 jaar, dus dit heb ik voor de helft behaald …(het kind wordt in de zomer al drie jaar ocharme, ik sta weer kei ver achter met mijn albums)
maak een fotoboek van grote broer 2-4 jaar: eum, maak daar al maar van 2 tot 5 jaar van. Niet behaald dus.
schilder de slaapkamer –> nog niet behaald omdat we gaan wachten tot na de verbouwing aangezien onze slaapkamer dan ook een nieuwe venster zal krijgen
behang de gang boven –> ook hier wachten we nog want deze gang zal ook een nieuwe venster krijgen
zet boordstenen in de tuin voor een mooiere afwerking –> niet gedaan en maar goed ook want intussen hebben we een tuinplan laten ontwerpen en zullen we dus helemaal anders te werk gaan dan dat we dit 1001 dagen geleden hadden gedacht.
verwijder de boomstronk in het gras –> die stomme boomstronk staat er nog steeds al is hij intussen al iets rotter geworden dan 1001 dagen geleden dus misschien verwijdert hij weldra zichzelf
plant minstens 10 nieuwe bloemen en planten –> de teller staat voorlopig op 3 maar van zodra we aan ons nieuwe tuinplan gaan beginnen zal dit hier snel op véél meer dan 10 komen te staan
zoek 5 extra manieren om milieuvriendelijker te leven: nog niet behaald. Er waren wel kleine stapjes: ik kocht een Correctbook (herbruikbaar notitieschrift), ik bestelde een hybride wagen (daar vertel ik later nog wel eens meer over, ik moet eerst nog een maand of 4 wachten op de levering), ik gebruik nu herbruikbare make-up doekjes en dat is het zo’n beetje. Het is duidelijk dat er op dit puntje nog hard gewerkt moet worden!

Als ik mijzelf halve puntjes geef voor de items hierboven die ik voor (minstens) de helft behaald heb dan kom ik op een totale score van …77/101! Daar ben ik zeer tevreden mee 🙂

Vond ik zo’n 101 doelen in 1001 dagen nuttig? Ja, zeker! Het was voor mij echt een motivatie om bepaalde zaken eindelijk eens aan te pakken. Ik durf eerlijk waar niet te beweren dat ik zonder deze lijst vandaag op hetzelfde punt zou gestaan hebben. Het is bijvoorbeeld omwille van deze lijst dat ik twee jaar geleden een architecte heb aangesproken waardoor wij nu op dit moment aan het verbouwen zijn. Ik ben er vrij zeker van dat we dit anders nog minstens een jaar of twee hadden uitgesteld.
Als ik kijk naar alle doelen die ik behaald heb: de naaiprojecten, het noorderlicht zien, de verbouwing, iets koken uit al onze kookboeken, al de uitstapjes met ons gezin, de opruimtaken, de ‘werken aan mijzelf’-taken dan kan ik alleen maar blij zijn met de afgelopen 1001 dagen en wat dit mij gebracht heeft 🙂 .

Bij mij stopt het hier dan ook niet na deze lijst. Er zal een nieuwe lijst komen. Ik wacht alleen nog even tot het grootste deel van de verbouwing achter de rug is aangezien we nu toch niet veel tijd hebben voor andere zaken. Van zodra de nieuwe lijst er is krijgen jullie hem uiteraard als eerste te zien 😉

Groetjes,

Sheena