Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Yotam Ottolenghi en Helen Goh gehoord. Tot ik hier en daar een review las van hun gezamelijke kookboek ‘Sweet‘.
Mijn interesse was gewekt en ik gaf mijzelf begin dit jaar hun boek boordevol desserts cadeau.
Het is een prachtig boek om door te bladeren met knappe foto’s bij bijna elk recept. Ik kreeg meteen zin om er mee aan de slag te gaan. En dat deed ik dan ook!

Ik maakte tot nu toe al drie desserts uit het boek:

  • chocoladekoekjes met banaan en pecannoten
  • kokostaart met amandelen & bosbessen
  • ‘bosmeringues’

Lekker, alledrie! Met de kokostaart op nummer 1 🙂
Geen enkel recept was moeilijk (de kokostaart is echt geen werk) en ik heb de indruk dat veel van de recepten uit het boek goed te doen zijn. Al zitten er ook wel wat uitdagendere desserts tussen, daarvan heb ik er al een paar aangeduid voor volgende maand. Volgende maand heb ik namelijk enkele weken vakantie en dan zal ik eindelijk eens wat meer tijd hebben om te oefenen op de moeilijkere technieken.

Een tip voor als je ook eens uit het boek zou koken: lees het recept een paar dagen op voorhand al eens volledig door want voor sommige recepten heb je vrij veel baktijd nodig (de bosmeringues bijvoorbeeld) of is het zelfs aan te raden om de dag op voorhand al een onderdeel klaar te maken.

Wat ik superhandig vind in het boek is dat er in de kantlijn steeds staat geschreven hoe lang je het dessert kan bewaren en op welke manier. Niet dat je nog veel overschot moet verwachten voor de volgende dag … maar je weet nooit dat het toch eens van pas komt 😉

Ik ben echt heel blij met deze aankoop. Het is zo’n boek waaruit ik bijna niet kan kiezen wat ik de volgende keer ga maken. Er staan zoveel interessante recepten in die mij allemaal aanspreken. Het is ook een heel fijn boek om gewoon eens te lezen.
Ik ben blij dat ik eindelijk een bakboek heb gevonden dat ik ook écht ga gebruiken voor meer dan één recept. Ik ben helemaal fan 🙂

Sweet is onder meer verkrijgbaar bij bol.com*

40 dagen bloggen: 11/40
Skipdagen : 2/6

*deze blogpost is zeker en vast NIET gesponsord, ik ben gewoon enthousiast 🙂 Er zit wel een affiliate link in naar bol, dat wil zeggen dat wanneer je via deze link het boek aankoopt ik een klein beetje zakgeld van Bol krijg.