Vorig jaar ontstond Tournée Minérale, een uitdaging om tijdens de maand februari geen alcohol te drinken.
Ik zag veel mensen hier aan deelnemen maar zelf stond mijn hoofd er toen niet naar, ik had trouwens al een fantastisch restaurantje geboekt voor op onze minitrip die maand waar ik sowieso alcohol wou kunnen drinken.

Dit jaar hadden we geen reis geboekt in februari en voelde ik eigenlijk wel de nood om eens deel te nemen aan een maand zonder alcohol.
Pas op, ik stel mijzelf al vrij veel grenzen wat alcohol betreft in het dagelijkse leven: alleen in het weekend of op feestdagen drinken, nooit drinken als ik nog moet rijden en niet drinken tijdens werkuren of werkfeestjes … dat zijn zo wat mijn belangrijkste regels.

Maar zelfs met die beperkingen voelde ik de laatste tijd dat het wat teveel aan het worden was.
Eerst waren er de feestdagen, een periode waarin er plots heel veel weekends in een week zaten en toen was er zowat elke dag wel een reden om iets te drinken.
Dan waren er nog de verbouw-weekends waarin we onszelf ’s avonds graag beloonden met een aperitiefje. Op den duur begon ik zelfs wat losser te worden in mijn ‘enkel-in-het-weekend’ regel op dagen dat ik echt veel stress had gehad of de kinderen weer te wild waren geweest en ik even tot rust wou komen door mijzelf te trakteren op een lekker alcoholisch drankje. Want op woensdag werk ik niet dus dinsdagavond is het eigenlijk toch ook al een beetje weekend, toch?

Ik had dus nood aan een pauze en daarom nam ik dit jaar deel aan Tournée Minerale.

Dat ging heel goed trouwens, de maand is voorbijgevlogen zonder problemen en ook vandaag kan ik nog makkelijk zonder alcohol doorkomen.
Toch ben ik een paar keer verschoten van mijzelf. Ik merkte dat ik heel regelmatig echt ZIN had in alcohol. Ik dacht er veel aan, al kon ik er wel makkelijk afblijven en smaakte dat glas cola in de plaats eigenlijk ook niet slecht.

Na een maand zonder alcohol is die zin nog altijd niet weg. Ik denk eerlijk gezegd dat de kans héél groot is dat ik dit weekend alweer ga aperitieven. Al voel ik mij daar nu al wat schuldig over. Het wringt een beetje maar ik voel dat ik niet zou kunnen zeggen dat ik vanaf nu nooit geen alcohol meer ga drinken.
Bij mijn zwangerschappen was dat eigenlijk ook zo: twee keer zonder problemen een jaar niet gedronken en toch daarna weer ‘begonnen’ ondanks dat ik voel dat mijn lichaam er echt niets positiefs uithaalt, integendeel. En toch …..
Iets om verder over na te denken, zo’n bewustmakingscampagne is echt een heel goed initiatief, volgend jaar doe ik al zeker terug mee!

40 dagen bloggen: 13/40
Skipdagen : 2/6