Mijn man probeert mij al jaren te overtuigen om eens naar podcasts te luisteren, iets wat hij zelf heel graag doet. Helaas, om de één of andere reden spreken podcasts mij niet zo aan. Ik weet niet goed waarom, misschien omdat ik het idee heb dat ik mij te hard ga moeten concentreren om er naar te luisteren? Ik was vroeger op school namelijk vreselijk slecht in van die luistertests, ik was tijdens zo’n test heel de tijd aan het panikeren over het feit dat ik het misschien niet goed zou verstaan en door te panikeren had ik dan plots de helft van de tekst gemist…
Of misschien komt het omdat ik niet meteen een moment zie waarop ik naar podcasts zou kunnen luisteren? Ik weet het niet goed.
De laatste tijd begin ik echter van verschillende mensen de tip te krijgen dat podcasts zo leuk zijn om naar te luisteren en dus bedacht ik mij dat ik het misschien toch maar eens een kans moet geven.
Ik vroeg daarom aan mijn man om een lijstje met podcasts op te stellen die hij mij zou aanraden om mee van start te gaan.
Hier komen zijn tips! ( Ik zal jullie later nog laten weten wat ik er zelf van vond, ik moet mijn keuze nog maken uit de lijst hieronder 🙂  ):

Nerdland maandoverzicht wetenschap en technologie

‘Nerdland maandoverzicht wetenschap en technologie’ van Lieven Scheire op Apple Podcasts

Lieven Scheire presenteert een podcast en is meteen de meest toegankelijke van de lijst. Informatief en grappig lijst het gezelschap de gebeurtenissen uit de afdelingen wetenschap en technologie op en geven er commentaar of uitleg bij. Voeg daar nog een onderdeel Musknieuws met eigen jingle aan toe en je hebt een schot in de roos.

Ik Ken Iemand Die

Ik Ken Iemand Die – Dag en Nacht

Nederlandse podcast over ouders die hun ervaringen met het ouderschap vertellen en tips met elkaar delen. Fijn gepresenteerd en vooral de meest recente aflevering (8a. Pubers en peuterpubers: de opvoedlessen van Tischa Neve) vond ik wel wat goede tips hebben.

Tech45

Tech45

Belgische technologiepodcast, en in tegenstelling tot Nerdland wekelijks. Misschien wat te technisch soms, maar ik vind het wel fijn om naar te luisteren.

Bob

bob – VPRO Dorst – VPRO

Na de eerste aflevering was ik “hooked” Geweldige serie en format. Zelfs spannend.

Interne Keuken

Interne Keuken | Radio 1

Interne Keuken blijft in mijn ogen toch een van de betere radioprogramma’s en ook het enige radioprogramma waar ik naar luister eigenlijk, en dan nog enkel in podcastvorm. Zelfs onderwerpen waarvan ik aan het begin van het gesprek van denk “Pffffrt” vind ik nadien toch interessant.

No Such Thing as a Fish

QI : Quite Interesting

Het is Brits, het is grappig. Vier presentatoren starten elk met een feitje en de rest gaat daar dan op door. Dat zorgt regelmatig voor grappige opvolgers en tegelijk leer je er ook nog wel iets nutteloos mee.

40 dagen bloggen: 32/40
Skipdagen : 4/6