Wij hebben hier de gewoonte om elke avond voor het slapengaan een verhaaltje voor te lezen aan onze kleuters. Een perfecte afsluiter van de dag, het moment waarop iedereen weer tot rust komt.
Onze jongens hebben elk een grote stapel boeken op hun kamer liggen waaruit ze elke avond één verhaal mogen kiezen, het ene boek is al wat leuker om uit voor te lezen dan het andere.
Ik hoop natuurlijk altijd dat ze één van mijn favorieten gaan kiezen.
Dit zijn de boeken waaruit ik zelf het liefste voorlees:


1. Slapen met Fien en Milo: vooral voor onze jongste kleuter is dit nog een heel interessant boek. In het boek lezen we wat Fien en Milo allemaal doen voordat ze gaan slapen: tanden poetsen, op het potje gaan, pyjama aan doen … hele herkenbare zaken voor onze kleuters.

2. Jip en Janneke: dit boek moest en zou ik hebben. Als kind was ik al zot van dit boek. We hadden dit boek in de kleuterklas en ik herinner mij nog steeds hoe fantastisch ik het vond om er uit voorgelezen te worden. Het was echt zo’n klas-boek, het boek van de juf, een boek dat ik zelf thuis niet had, het bleef iets onbereikbaars.
Tot nu dus, nu heb ik het eindelijk zelf en intussen ken ik alle verhaaltjes al bijna vanbuiten. Het is het perfecte voorleesboek: leuke korte verhaaltjes met een tekening erbij. Je kan ook verhaaltjes uitkiezen volgens thema, nu zijn we bijvoorbeeld alle verhaaltjes over Pasen aan het lezen. Een topper!

3. Ik zou wel een kindje lusten: grappig verhaaltje over een krokodil die het beu is om steeds maar bananen te eten.


4. Het grote droomverhalen boek: Ik vind dit een prachtig boek: mooie teksten, mooie tekeningen, echt één van mijn topfavorieten. Het is hier eens per ongeluk terecht gekomen, mijn ouders hadden het boek eigenlijk gekocht om er voor bij hun thuis uit te kunnen voorlezen maar nadat we het eens ‘één avondje’ geleend hebben is het nooit meer terug geraakt …

5. De allerliefste knuffel van de hele wereld: een verhaal over de band tussen mama en kind en het belang van een echte mamaknuffel 🙂

6. Het boek zonder tekeningen: een boek, zonder tekeningen en toch interessant voor kleuters … eentje waar ze elke keer weer hard mee moeten lachen wanneer ik er uit voorlees.


7. Het Letterwinkeltje (& de andere boeken uit die reeks): een langer verhaal om voor te lezen maar wel heel fijn om te lezen, de teksten rijmen en het zijn toffe & leerrijke verhaaltjes met boeiende tekeningen.

8. Kaka worstje: geweldig boek. Ik zag die cover en ik lag al plat van het lachen. Een topfavoriet. Onze jongens kennen de tekst al vanbuiten!

9. Masha en de beer: de verhalen van op TV in boekvorm, ik vind Masha een toffe en het is fijn om TV eens te kunnen vervangen door een boek!

Hebben jullie nog aanraders? Ik hoor ze graag!

40 dagen bloggen: 33/40
Skipdagen : 4/6