Lieve F. en I.,

Wat een druk verbouwjaar hebben wij er op zitten. In maart vorig jaar hebben we de helft van ons huis afgebroken, dat vonden jullie best jammer want af en toe kregen we te horen dat jullie ons oude huisje misten. Gelukkig werd er in de maanden nadien ook weer wat opgebouwd. Dat leek jullie allemaal niet zo veel te deren. Jullie waren het al snel gewoon dat er hier werkmannen over de vloer kwamen en zij hadden ook altijd gezien dat jullie hier woonden want jullie stelden hen allerlei vragen. F. zei dan ‘ik ben F. , wie ben jij?‘. Bij I. was het wat brutaler, jij riep al wel eens ‘Wat kom jij hier doen????‘ tegen een werkman met daarbij jouw handen in de zij en een boze blik op jouw gezicht.

In oktober kwam dan eindelijk onze nieuwe keuken waar we al zoveel over gepraat hadden. I. jij wou een blauwe keuken en F. jij wou een rode keuken maar helaas pindakaas, het werd een witte. Teleurstelling alom bij I.! Gelukkig zijn jullie de nieuwe keuken intussen gewoon en ik geloof zelfs dat ik al wel eens gehoord heb dat jullie ons nieuwe huisje echt heel mooi vinden 🙂

Momenteel zijn we aan de laatste klusjes bezig, er moet nog één keer een werkman komen en dan is het aan ons voor de allerlaatste puntjes op de i te zetten. Het zal jullie worst wezen, jullie vinden het echt heel normaal dat er sinds maandag ook plots een WC beneden is of dat er nu een binnendeur aan het waskot hangt. Als kind kan je zo zorgeloos zijn, zalig toch!

Naast het leven thuis in de verbouwing gingen jullie natuurlijk ook nog naar school de afgelopen maanden. I. jij bent een jaar geleden van start gegaan, na de krokusvakantie, pal in de week waarin wij met onze afbraakwerken zijn begonnen. In die week zijn we trouwens ook nog met jou op spoed beland nadat je met jouw hoofd tegen een kast was geknald …. alles moest weer dichtgeniet worden. Brrr! Je was wel superflink (of in shock?).
Ook op school was je flink, het ging er meteen heel goed.
In september ging je van start in de eerste kleuterklas, met dezelfde juf als in het instapklasje en al snel begon je alle klasgenootjes en de werking van de klas goed te kennen. Je hebt veel vrienden op school en gisteren vertelde je mij dat Lotte jouw ‘lievelingsmeisje’ is. Schattig 🙂

Je vindt het ook fantastisch om thuis jouw juf na te spelen. Dan moet ik in de zetel gaan zitten en luisteren naar de juf wat we vandaag allemaal gaan doen (spelen, pipi doen, fruitje eten, jas aandoen, naar huis gaan) en ook ’s avonds in bed lees jij tegenwoordig aan mij een boek voor in de rol als juf. Grappig detail: wanneer je een bladzijde in het boek moet omslaan dan maak je jouw vinger eerst nat, net zoals de juf dat doet. Elke keer moet ik daar weer om lachen.
Maar ik moet oppassen met dat lachen bij jou want je voelt je snel uitgelachen en daar heb je een hekel aan. Dan krijg ik een boze blik en jij kan echt héél boos kijken.


Gelukkig worden we altijd snel weer vrienden. Met jouw knuffels ben je wel spaarzaam, die zijn heel kort en als ze dan toch eens lang zijn dan gaan er bij mij meteen alarmbelletjes af want dan mag ik er zeker van zijn dat je ziek aan het worden bent. Jaja kleine man, ik begin jou al goed te kennen.
Je bent onze puzzelkampioen, een waterrat, een durver, een stoere jongen, een lieve jongen en iemand die het liefst alleen pasta met kaas eet.

F., jij zit intussen al in de derde kleuterklas, een klas waarin jij je heel goed voelt met een hele fijne juf. Je leert er al de letters van het alfabet, iets wat jou enorm interesseert en waar je thuis ook mee aan de slag gaat. Vorig weekend heb je nog een heel verhaal geschreven. Wij dicteren de letters en jij schrijft ze op.
Laatst toonde je mij een woord dat je zelf had kunnen schrijven, zonder hulp te vragen, het was het woord ‘POLITSI’. Super toch! 🙂

Jij bent in tegenstelling tot jouw broer wel een grote knuffelaar maar tegenwoordig ook een beetje een uitdager. Je tast de grenzen af en sleurt I. soms mee in jouw ondeugende ideeën. Dat is iets minder fijn voor ons!
Gelukkig weet ik wel 100% zeker dat je in jouw hart nog steeds een hele lieve jongen bent want ook die komt regelmatig boven.
Je bent ook enthousiast en kijkt met een open blik naar de wereld. Bang, dat ben je soms ook. Dat komt volgens mij omdat je over alles nadenkt, er gaat veel om in dat hoofdje van jou.
Je hebt ook nog steeds een ongelooflijk oog voor detail en een fantastisch geheugen. Je verbaast mij echt met wat jij weet of onthouden hebt.
Je bent ons tekentalent, een creatieveling, een fotograaf, een babbelaar en iemand die het liefst van al elke dag Zweedse balletjes in de Ikea zou gaan eten.

Lieve schatten, ik kijk al uit naar onze verlofmaand samen, nog drie dagen en april is van ons!

40 dagen bloggen: 39/40 (ik ga dit zo hard halen 🙂  )
Skipdagen : 4/6