Ken je het programma ‘House Rules’? Dat sturen ze uit op Vitaya, het is een Australische reeks waarin koppels elkaars huis verbouwen en één van mijn favoriete verbouwreeksen.
Na afloop van een seizoen, wanneer ik te weten ben gekomen wie de winnaar was, zoek ik telkens de deelnemers eens op op Instagram. Het is altijd leuk om te zien hoe het met hen verder is verlopen. Sommigen hebben bijvoorbeeld hun verbouwde huis intussen al verkocht, andere koppels zijn uit elkaar gegaan … altijd boeiend om nog even verder op te volgen 😉

Eén van de deelnemers die ik zo ben beginnen volgen is Maddy. Maddy is een jonge mama met een leuke Instagramaccount vooral omdat ze al eens de zwaardere kant van het moederschap in beeld brengt op haar eigen grappige en eerlijke manier.

Een paar dagen geleden postte ze echter een foto waarop te zien was dat ze een Botox behandeling kreeg. Nu moet je weten dat Maddy, 30 jaar oud, een prachtige vrouw is. Zo’n typische Australische met lange blonde haren, blauwe ogen, een slank lijf en een perfect symmetrisch gezicht.
Ik dacht dus meteen bij het lezen van dat bericht ‘botox, dat is nu toch echt niet nodig?
Maar toen las ik de reacties op haar bericht (dat 1.223 likes kreeg):
Een 50-tal mensen reageerden met ‘dat doe ik ook!‘ of  ‘dat zou ik ook zo graag willen maar ik ben bang van naalden‘ of  ‘hoe vaak laat jij dat doen? Doet het pijn? ‘En andere praktische vragen & tips.
Slechts 1 persoon schreef: ‘you’re so beautiful as you are, you don’t need it honey’.

Ik was toch wel een beetje in shock van die reacties. Slechts één persoon die zei wat ik dacht en dan half Australië die applaudisseert voor een prachtige vrouw die haar rimpels, die niemand eerder had opgemerkt, laat weghalen.

Ik snap het ergens wel hoor, ik kan begrijpen waarom ze het doet en waarom ze hiervoor applaus krijgt. Wanneer je je niet goed voelt in jouw lijf en zo’n behandeling terug een beter gevoel geeft dan doe je dat. Dat vind ik ergens wel logisch. Wie weet laat ik het zelf ook ooit doen (ik denk het niet maar zeg nooit nooit).
Maar ik vind het zo jammer dat dergelijke beslissingen te weinig in vraag worden gesteld en meer en meer maar normaal worden gevonden.
We focussen steeds vaker op dat perfecte en vinden het gewone minder mooi. Lippen moeten opgespoten worden, billen moeten dikker, borsten moeten groot en dan weer klein. Het zal altijd wel weer net iets zijn dat ons lijf nog niet heeft dat we nodig hebben om mooi gevonden te worden door de maatschappij.

Hopelijk wijzigt deze evolutie weer in de toekomst en komen rimpels en imperfecties terug ‘in de mode‘. Het zou mij alvast goed uitkomen want ik ben zelf al flink aan het sparen wat betreft rimpels en grijze haren dus laat ons afspreken dat we dat vanaf nu gewoon allemaal mooi vinden dan spaar je mij veel geld en moeite uit 😉 Alvast bedankt!

40 dagen bloggen: 15/40
Skipdagen : 2/6