Gisteren zei mijn man tijdens een gesprek plots ‘ik denk er aan om misschien ook een blog te starten’.  Ik vroeg over wat hij dan zou bloggen en hij vertelde me dat hij voornamelijk tips wou gaan delen over allerlei uiteenlopende zaken.
Ola, ik zag hier – zeker nu, in het kader van mijn 40 daggen bloggen uitdaging – meteen een opportuniteit. Ik stelde hem dan ook voor om als test eerst wat op mijn blog te komen schrijven, onder een eigen rubriek. Hij kan zo onmiddellijk al zijn tips kwijt en ik krijg er gratis blogberichten bij. Win-Win.

Vandaag deelt hij met ons zijn Netflix tips!

Met periodes durfde ik mezelf al wel eens aan een binge-watch sessie wagen. Dan keek ik op een aantal avonden tijd meerdere series aan een stuk. Je kent dat wel. “Nog eentje…” en “Als ik nu nog een aflevering start is het net na middernacht als die klaar is, dat kan toch nog, niet?”

Tegenwoordig is het al een tijd geleden, maar ik heb intussen wel een lijst aan aanraders qua series, films en documentaires die ik toch de moeite vond. Vanzelfsprekend gekleurd door mijn eigen persoonlijke voorkeuren, maar mogelijk toch goed genoeg om een eerste stap in een bepaald genre te zijn.

Daarom hier mijn lijstje van aanraders waarvan ik toch wel onder de indruk was en die nog beschikbaar zijn op Netflix. (De banners linken meteen naar de betreffende Netflix pagina.)

Documentaires

Mission Control: The Unsung Heroes of Apollo

Het Apollo programma mondde uiteindelijk uit in de landing op de maan. Deze documentaire biedt een kijk achter de schermen van NASA Mission Control uit die periode en de rokende (jammergenoeg uitsluitend) mannen die achter de knoppen zaten.

Icarus

Deze docu begint met een journalist (Bryan Fogel) die wil nagaan hoeveel impact EPO nu eigenlijk heeft op zijn prestaties, maar eindigt met onthullingen die hij zelf niet verwacht had en waarvan de gevolgen tot op de dag van vandaag nog in het nieuws opduiken.

Cosmos: A Spacetime Odyssey

Carl Sagan is onvervangbaar, maar deze nieuwe versie met Neil deGrasse Tyson is meer up-to-date. Knap gedaan en een erg toegankelijke uitleg over tijd en ruimte.

Grand Designs

Eigenlijk is mijn vrouw hier de grote fan van, maar ik ben toch een beetje blij dat ik ontdekte dat er twee seizoenen van op Netflix te vinden waren. (Die ze bovendien nog niet gezien had.) Jammer dat het er slechts twee zijn want het is een fijn format.

Valley Uprising 

Als er één docu is die je moet gezien hebben is het deze wel. Valley Uprising gaat over 50 jaar bergbeklimmen in de Yosemite vallei. Echt indrukwekkend. Alex Honnold heeft in 2017 trouwens als eerste een free solo (dat betekent: alleen en zonder touwen) van El Capitan gedaan in 3u56. Je weet wel, die rots waar Tom Waes vier dagen aan gehangen heeft.

The Barkley Marathons: The Race That Eats Its Young

Een marathon is het niet; het is volgens zij die het kunnen weten erger dan een volledige Ironman triatlon. En het is speciaal.

Series

Dark

Hoe minder je er over weet, hoe beter. Een fantastische Duitse serie die meteen naar de top van mijn favorietenlijst gekatapulteerd werd. Jammer dat er een tweede seizoen aankomt, want ik had liever een volledig afgerond verhaal gehad. Het blijft echter een aanrader met een aantal verhaalelementen waarvan je stil wordt. Geweldig opening theme ook.

The Expanse

Sci-Fi op zijn best voor mij. Lijkt realistisch, zonder speciale hocus-pocus. De lijn van vandaag doorgetrokken naar “moest de mensheid ooit Mars koloniseren, hoe zou onze samenleving er dan kunnen uitzien?”.

40 dagen bloggen: 29/40
Skipdagen : 4/6