Wanneer de zon hier in België eens schijnt kan je er maar beter zoveel mogelijk van genieten. En genieten heb ik al gedaan! Onder meer met een lekkere strawberry daiquiry in de tuin. Mijn favoriete zomercoctail. Ook lekker zonder alcohol trouwens. Onderaan vind je het recept terug. 

De zoon heb ik op een picknickdeken met wat van zijn speelgoed mee naar buiten gesleurd. Zo kon ik genieten van de heerlijke zon en had hij weer een hele nieuwe wereld om te ontdekken. Iedereen tevreden! 

Strawberry Daiquiry
Vandaag heb ik ook de eerste groenten geplant en gezaaid in onze vierkante moestuin: ajuinen, sjalotten en (vroege) spinazie.
Ajuinen en sjalotten telkens 12 per vak. Spinazie in drie rijen per vak.
Voorlopig heb ik één vak spinazie, twee vakken ajuinen en één vak met sjalotten.
Het vierkant tuinieren is bij deze officieel van start gegaan!
 
De lente brengt ook weer heel wat kleur in de tuin. Zalig toch!
 
 

Zoals beloofd nog het recept van de Strawberry Daiquiry
Benodigdheden:
– 5 cl Bacardi Superior (Dat mag ook andere rum zijn. Wij verkiezen de Australische Bundaberg. Alleen is die hier niet zo makkelijk te vinden)
– 3 cl Limoensap
– 4 aardbeien
– 2 koffielepels geraffineerde suiker
– ijs
Doe alle ingrediënten samen met de ijsblokjes in een shaker, plet de aardbeien met een stamper en schud krachtig. Giet door een zeefje in een gekoeld (martini)glas. Wil je een Frozen Strawberry Daiquiry? (ja! dat doen wij meestal): Mix dan alle ingrediënten samen met wat crushed ijs in de blender.

Geniet ervan!

Sheena