Zaterdag is het zover: dan is er eentje jarig bij ons thuis. Ons klein baby’tje wordt groot! Hij is al een klein ventje geworden. Een klein ventje met een eigen willetje (hij kan nog niet praten maar kan toch al héél duidelijk  aangeven wat hij wil of niet wil door met zijn klein wijsvingertje te wijzen en bijhorende ‘dadadada’ geluiden te maken in verschillende toonhoogtes).

Zijn allereerste verjaardag zal meteen groots gevierd worden: de hele familie komt op bezoek. We hebben een BBQ voorzien, maar de weersvoorspelling ziet er niet zo goed uit (regen, regen,regen). 
Hoe komt het toch dat wij altijd slecht weer hebben wanneer wij een BBQ organiseren? 
Maar kom, we gaan het feest hier niet door laten verpesten: er moet en er zal gebarbecued worden, al zullen we het waarschijnlijk binnen (lekker warm) ipv buiten opeten.

Vandaag heeft ons zoontje, wiens naam hieronder verklapt wordt, een traktatie ter ere van zijn verjaardag meegenomen naar de onthaalmoeder.
Daar heb ik mij gisterenavond nog mee beziggehouden. Ik heb cupcakejes gebakken die ik een beetje opgevrolijkt heb met zelfgemaakte bumba-prikkertjes (het is er aan te zien dat ze zelfgemaakt zijn… ik ben geen knutselwonder).

Ik had ook de cupcakes zelf kunnen versieren met allerlei zoetigheden, maar een droog cakeje leek mij toch beter voor kindjes niet ouder dan 2,5 jaar.

Het cupcake recept heb ik online gevonden op cupcakerecepten.nl. Hieronder de korte samenvatting:

Voor 12 cupcakes (volgens het recept, maar in realiteit vond ik het eerder voor 10 cupcakes)  heb je nodig:
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur

Verwarm de oven op 170 graden.
Meng de boter met de suiker (boter niet smelten!).
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe
Voeg de melk toe
Meng alles nog eens goed en verdeel het beslag over de bakvormpjes (2/3de vullen)
Bak de cakejes 20 minuten op 170 graden.
Laat ze daarna afkoelen (tip: als je ze terug wat platter wil maken om ze makkelijk te versieren kan je 30 seconden een snijplank op de cupcakes leggen meteen nadat ze uit de oven komen). 
Versier naar keuze.

Ik vind ze lekker en luchtig. Smakelijk!

Groetjes,
Sheena