Gisteren ben ik naar de les geweest. De ‘stik er op los’ les. De eerste van drie lessen waarin we zouden leren werken met een naaimachine en als oefening een schort zouden maken.


Maar toen kwam de lerares toe en die zei: ‘hallo, vandaag gaan we leren hoe we rokjes van Madame Zsazsa gaan maken’.
Eum …Wij zaten daar (net allemaal ons van moeder/shoonmoeder/oma geleende naaimachine klungelend in elkaar gestoken) : eum … maar wij  kunnen helemaal nog niet werken met een naaimachine? Was dit niet de beginnersles… gingen wij niet eerst leren hoe we een draad op zo’n machine moeten zetten? En dan voorzichtig een schort proberen te maken?

Ah oeps .. de lerares had haar vergist. Ze dacht dat wij een groep waren die al de gevorderde Madame zsazsa lessen kwam volgen.
Ze had haar schortenpatroon dus ook niet bij. Maar geen nood: ze zou ons dan wel meteen een rokje leren maken. Een simpel A-lijn rokje zou moeten lukken. 
Wat eigenlijk wel een meevaller is voor ons, want een rokje klinkt toch leuker dan een schort. Dus dat kwam dan eigenlijk nog goed uit!

Het eerste deel van de les heeft de lerares ons de basis van onze naaimachine uitgelegd: draad opzetten, al een keertje ‘gas geven’ op de pedaal om het gevoel al wat te leren kennen, op een recht lijntje proberen te stikken. Zo van die dingen.
Het tweede deel van de les hebben we allemaal onze rokmaat laten opmeten en heeft ieder een patroon overgetekend en uitgeknipt in de juiste maat. 

In de volgende les starten we dan écht met het rokjesmaken.
Ondertussen hebben we nog even de tijd om de nodige aankopen te gaan doen: een mooie stof kiezen, garen, een rits, scharen, speldjes, …. een hele lijst!

Ik heb er zin in! De eerste les was alvast heel plezant. Ik denk dat ik al zeker een eigen naaimachine op mijn kerstlijstje van 2013 zal zetten.
Tenzij dat de volgende lessen ineens tegenvallen natuurlijk (wie weet wat voor een lelijk rokje er uit mijn machine gaat komen …)
Ohja en dat boek van Madame Zsazsa is er ook al eentje voor op de kerstlijst.
Of vroeger. Want zo lang kan ik waarschijnlijk niet wachten.
Groetjes,
Sheena