Onze vakantie zit er helemaal op. Vanaf vandaag ben ik weer aan het werk (pffft).
Het waren drie fantastische weken en dat hadden we vooral te danken aan het mooie weer. Het was nog eens écht een zomervakantie, waarin we elke dag op onze blote voeten konden rondlopen, veel ijsjes moesten eten om af te koelen en veel zonnecrème moesten smeren.

Een hele reeks toffe uitstapjes hebben we gemaakt: Planckendael, Pairi Daiza, In Flanders Fields museum, … en natuurlijk werd er ook veel genoten in eigen tuin en deden we zelfs enkele nuttige dingen zoals de trap schilderen en hier en daar een kast opruimen. Ook de naaimachine werd veel gebruikt (het was zalig om ’s avonds niet op mijn uur te moeten letten en gewoon te kunnen verder werken zo lang ik wou).

Ik trok de voorbije weken weer heel wat foto’s met mijn GSM. Hieronder een greep uit de selectie:

moestuin oogst
Storm op komst
Slachtoffer van de storm

Nieuw boek gekregen!
Zou ik dit ooit kunnen maken?
Veel boontjes uit de tuin

Zelf voor het eerst pasta gemaakt!
Chocolade Pavlova gemaakt!

Deze Pavlova zag ik hier passeren en heb ik de dag erna meteen zelf eens gemaakt (voor 4 personen). Het was superlekker! Al ben ik eigenlijk niet zo’n frambozenfan. Volgende keer ga ik er eens ander fruit op leggen. 
Het deeg was ook heel lekker, mmmmmm.


Ohja en het verhaal over het zsazsa kleedje gaat ook nog verder ..
Gisteren had ik al mijn moed bijeen geraapt en hersteld wat ik verkeerd had gedaan. Ik knipte wat overtollige stof weg, ik maakte wat naden weer los en stikte alles weer aan elkaar en het zag er al veel beter uit.
Maar dan werd ik weer overmoedig en ik dacht: ik zal nu ineens de allerlaatste stap ook eens uitvoeren, zijnde een sierstiksel aanbrengen op het bovenstuk. Ik begon eraan, het ging goed, ik moest nog 15 cm stikken en toen ging het mis. Mijn naaimachine saboteerde mij volledig. Eerst vloog mijn onderdraad alle kanten op. Daarna bleef mijn stof in het plaatje hangen. 
Ik probeerde vanalles, en hoe meer ik probeerde hoe dramatischer mijn kleedje er begon uit te zien. En mijn machine vertikte het om nog gewoon verder te stikken. 
Tot ik uiteindelijk alle moed verloor, het kleedje weer bij de stofoverschot smeet en de naaimachine afsloot.
Gelukkig heb ik dit weekend ook een geslaagd naaiprojectje afgewerkt (waarover later meer) zodat ik toch nog niet helemaal begin te wanhopen 😉
En waarschijnlijk haal ik vanavond dat kleedje weer uit de stofjesvuilbak en probeer ik het nog eens. Misschien moet ik maar eens wat geduldiger worden … (manlief zit nu waarschijnlijk hevig te knikken terwijl hij dit leest).

En toen zat alles vast… Aargh!

Vele groetjes,

Sheena