Wij hebben een huis met twee verdiepingen, met een trap tot helemaal boven. Die trap zag er bij de aankoop van het huis, vier jaar geleden, zo uit: leuning in het bruin geschilderd, beige pijlers en op de treden lag een groenig tapijtje.

Dat was niet geheel volgens onze smaak ,dus tijdens onze verbouwingen vloog dat tapijtje er uit en schuurden we de hele trap op, om deze zo snel mogelijk te kunnen overschilderen. Omdat onze verhuisdeadline steeds dichter bij kwam en we nog enorm veel werk hadden, schakelden we zelfs familieleden in om ons te helpen. Zo heeft een tante van mij alle lijm- en verfresten van de treden verwijderd. Een hele klus!

Jammer genoeg haalde de verhuisdeadline ons te snel in en zijn we verhuisd met een trap die zo goed als schildersklaar was, maar… . Tja toen begon het: we moesten eerst nog 1000 andere dingen in orde brengen (deur zetten in het keldergat, lampen omhoog hangen, binnendeuren plaatsen,….). En daarna volgde er een zwangerschap en een bevalling en dan nog dakwerken, een verbouwing van de zolder … En zodus leefden wij vele maanden met een onafgewerkte trap.

Tot gisteren. Toen dacht ik: ik begin er gewoon aan. Ik schuurde vier uur onafgebroken heel de trap op (en dacht bij mijzelf: ‘zo nen bungalow, dat moet toch iets gemakkelijks zijn!’). Daarna spendeerde ik nog enkele uren met mijn verfborstel en bracht ik de grondlaag aan. Nu moet ik weer schuren (dat zal voor morgen zijn), dan een eerste laklaag, terug schuren, en tot slot nog een tweede laklaag.
Nog heel veel werk dus! 

Terwijl ik vanochtend aan het schilderen was ging ineens de bel. Het was de postbode met een pakketje voor mij! Mijn stofjes die ik besteld had bij Bora (tricotstof) om het ZsaZsa kleedje nog eens mee te proberen maken. 


Het blauwe stofje is voor mijn eerste poging tricotnaaien. Het donkerblauwe stofje met bloemen is voor mijn definitieve poging om het ZsaZsa jurkje te maken en het krokodillenstofje .. daar ga ik proberen iets voor ons zoontje mee te maken.

Ik wacht ook nog vol spanning op een bestelling uit Amerika. Want jawel.. in mijn vorige post vertelde ik reeds dat ik bijna stof besteld had in Amerika maar het dan toch geannuleerd heb. Wel, ik had daar zoveel spijt van, dat ik mijn rekenmachine erbij heb genomen, uitgerekend heb hoeveel mij alles zou kosten in het slechtste geval (btw, douanekosten, administratiekosten,…) en dan toch besloten heb om de sprong te wagen. Later meer hierover!

Door het trapschilderen heb ik nog geen nieuw naaiprojectje kunnen starten, al kan ik niet wachten om aan mijn jurk te beginnen en moet ik ook nog een klein cadeautje maken tegen zondag. Ik heb al een ideetje…

Tot later!

Sheena