* De boeken?

Ik las de laatste weken weer enkele boeken.
‘Alle wegen naar Rome’ (Jan Blokker Jr.) is een reisverslag van iemand die te voet naar Rome wandelt. Niet om religieuze redenen maar eerder omwille van de uitdaging. Ik vind zo’n verhalen heel leuk om te lezen. Niet dat ik zelf van plan ben om te voet naar Rome te wandelen maar ik vind het fascinerend om te lezen wat zo’n tocht met een mens doet. En ergens zou ik het ook wel fijn vinden om eens wekenlang uit de échte wereld te kunnen ontsnappen en over niets anders na te hoeven denken dan ’tot waar wandel ik vandaag en waar ga ik slapen vannacht’. 

‘De lijst van al mijn wensen’ (Grégoire Delacourt’) klonk veelbelovend: een boek over een vrouw die een fourniturenwinkel heeft, blogt en bovendien op een dag de lotto wint. Maar het echte verhaal stelde mij teleur. Het was niet wat ik ervan verwacht had. Haar recensie was voor mij dan ook heel herkenbaar!

‘Een lang weekend’ (Joyce Maynard) vond ik dan weer wel een leuk verhaal. Niet bijzonder spannend of dramatisch , ook niet geheel onvoorspelbaar, maar gewoon een tof verhaaltje. Een boek dat in 1-2-3 uitgelezen is.

En nu ben ik even boekloos. Na bovenstaande drie vrij dunne boeken heb ik nog eens nood aan een ‘stevige klepper’. Iemand suggesties?

* De moestuin?

In mijn laatste moestuinupdate vertelde ik dat er twee plantjes waren die het niet goed deden: de gele paprika en de aubergine. Wel, ze hebben hun serieus herpakt ondertussen:

mini aubergine

mini gele paprika
Ook onze meloen begint er steeds beter uit te zien:

En de zonnebloem staat eindelijk open, alleen vertikt ze het om naar onze kant van de tuin te kijken. Het zijn dus vooral onze buren die van haar schoonheid kunnen genieten.* De naaiprojecten?

Dit weekend ben ik er weer in gevlogen. Eerst nog het een en ander gaan kopen in de Nekkertex. Daarna gestart met het eerste project van mijn todo-lijst: de Charlie.

Tot nu toe gaat alles goed, al is het vermoedelijk slechts een kwestie van tijd voordat ik alles weer verputs (want het is weer tricot!). Ik hou mijn hart al vast.
Ik was wel heel tevreden gisteren dat ik , ondanks dat ik er zelf niet in geloofde dat het ooit goed zou komen wanneer ik al die stoflagen op elkaar zag liggen, een kraag heb kunnen bevestigen. Er zat nog één klein foutje in (puntje niet mee vastgestikt) maar dat heb ik kunnen oplossen. Dus voorlopig ben ik tevreden!

Charlie in wording

Vele groetjes,


Sheena