De herfst kan eens leuk zijn: wanneer je toevallig door een bos wandelt en de zon schijnt en alle herfstkleuren tonen zich op hun best. Of die eerste warme chocomelk onder een deken in de zetel naast manlief.

Maar die regen, die wind, dat tekort aan licht op al die andere dagen: ik. heb. er. een. hekel. aan!

En dan moet de winter nog komen. Die maanden waarin ik geen autodeur kan toeslaan zonder geëlektrocuteerd te worden. Maanden waarin de huid op mijn handen plots in schuurpapier verandert. Maanden waarin ik rondloop alsof ik drie keer zo dik ben door al die truien, jassen, sjaals. Het bruine zomerse kleurtje dat plaats maakt voor een ziekelijke witte teint. Bweik.

Ik ben een zomermens. Geboren in de winter, maar op haar best in de zomer.
Of , eigenlijk een lentemens. Lente is mijn favoriete seizoen. En dat is ook het seizoen waarnaar ik nu alweer volop aan het aftellen ben!


Groetjes,

Sheena