Ik lig hier in bed in Manhattan. Op mijn laptopje zie ik dat het in België 2.20 uur ’s nachts is. Hier in NY is het nog maar 20.20 uur.


Vanochtend stonden we op om half zes Belgische tijd. Twee uur later stonden we op de luchthaven van Zaventem, helemaal klaar voor ons grote avontuur. De eerste verre reis met ons zoontje erbij.

De vlucht vertrok met een uur vertraging, en de landing was de slechtste die ik ooit heb meegemaakt (ik ben er zelfs ziek van geworden!) maar de vlucht zelf verliep beter dan verwacht met ons klein ventje erbij! Af en toe een moeilijk moment (honger, moe –> zoonlief heeft amper geslapen op de vlucht) maar voor de rest was hij superflink.
Ik moet wel zeggen dat dit grotendeels komt doordat wij met vijf volwassenen waren die om de beurt tijd voor hem konden maken. Ik weet niet of dit even goed zou gegaan zijn wanneer het enkel manlief en ikzelf waren geweest om voor hem te zorgen.

We ontdekten wel twee hele grote voordelen van reizen met een peuter:
1. We mochten wachten bij de business-class mensen in Zaventem en mee als eerste op het vliegtuig stappen (wat toch wel veel rustiger is)
2. We mochten een gigantische rij aan de douane in JFK airport voorsteken wat ons zéker een uur wachttijd heeft uitgespaard (en dat is zalig na zo’n lange reis).

Eenmaal de douane gepasseerd in NY namen we een taxi en kwamen we meteen in een ellendige file terecht. Pas twee uur later kwamen we aan in ons hotel/appartement waarover ik hier al eens vertelde. Ik weet nu nog niet of ik hier goed zal slapen maar op het eerste zicht valt dat hier supergoed mee! Mooie, ruime kamers en alles heel proper. Manlief, zoonlief en ikzelf hebben een kamer met aansluitende badkamer. Mijn ouders slapen hier in de living in een gigantisch twee-persoonsbed dat uit de zetel tevoorschijn kwam en mijn zus heeft hier ook een aparte kamer. Verder is er dan nog één extra badkamer, een keuken en leefruimte. Oh en een groot terras buiten! We komen hier op het eerste zicht dus niets te kort.

Na het snel uitpakken van al onze bagage trokken we nog even de stad in . We maakten een wandeling naar Times Square en zagen ondertussen ook al (onder meer) Rockefeller Center, Chrysler building, Fifth Avenue, Broadway, …

De eerste indruk van de stad = het is hier groot. Maar écht groot. Het ene gigantische gebouw naast het andere. Straat, na straat, na straat.
Morgen trekken we écht de stad in. Ik ben benieuwd. Hopelijk hebben we niet teveel last van jetlag en heeft zoonlief er morgen ook zin in!

Groetjes,

Sheena

Ohja, hier alvast wat foto’s van vanavond:
PS: dat is hier mijn 100ste bericht! Woehoew!