….In New York, concrete jungle where dreams are made, oh
There’s nothing you can’t do, now you’re in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you, let’s hear it for New York
New York, New York

— Jay-Z – Empire State Of Mind Lyrics  —-Er komt daar zelfs nog een zinnetje achter : I made you hot, nigga
Maar dat heb ik toch maar gewist 😉
Het is alsof ik dit gisteren nog maar schreef, en nu is het plots oktober en zijn we maar enkele dagen meer verwijderd van ons vertrek naar New York.

De eerste vliegreis voor zoonlief en meteen een lange. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat verlopen. Ik durf mij de worst-case-scenario’s gewoon niet voorstellen. We gaan het wel zien eens het zover is.
De voorbereidingen van de reis heb ik, van zodra hotel en vlucht gevonden en geboekt werden, een beetje aan mij voorbij laten gaan. Ik was van plan om nog allerlei zaken op te zoeken, maar blijkbaar heb ik daar dan toch geen tijd voor gevonden (ik werd namelijk plots besmet met de naaimicrobe). Gelukkig gaan er nog andere mensen met ons mee naar NY die wél beter voorbereid zijn. Die ga ik dus, eens ter plaatse, gewoon volgen! Lekker gemakkelijk.

Misschien heb ik die voorbereidingen, of het gebrek eraan, ook wel wat bewust zo gedaan. Ik wil niet té veel verwachtingen hebben. Ik weet niet wat er haalbaar zal zijn met zoonlief en wat niet. Dus heb ik besloten dat ik meer voor de ‘sfeer’ van New York naar daar ga. Er zijn natuurlijk wel een paar zaken die ik zéker wil zien, zoals alle grote wolkenkrabbers,het Vrijheidsbeeld, Central Park en Times square. Maar voor de rest zie ik het daar wel. Alles wat er nog bij kan is mooi meegenomen! Zoonlief komt op de eerste plaats. Hij zal het ritme bepalen.

Nog enkele dagen tot vertrek wil ook zeggen: beginnen nadenken over wat er allemaal mee moet in de bagage.
Moest ik alleen zijn , dan was dit heel gemakkelijk: een beetje kledij, een leesboek, fototoestel, geld, gsm, paspoort, vliegticket, toiletgerief en we zijn weg.
Maar nu zit ik met een buggy, speelgoed, boekjes, eten, drinken, pampers, vochtige doekjes, flesjes, slaapzak, allerlei medicatie, kledij + véél reservekledij, voetenzak, regenkap voor de buggy, tetradoeken, … 
Ik ga mij moeten forceren om er eens op tijd mee te starten, met het maken van de koffers, en niet zoals bij de laatste grote reis om middernacht mijn koffer nog maken terwijl we om 6u moesten opstaan.

Het zal hier de komende week even een reisblog worden met verslagjes over onze trip. Zo kom je meteen te weten of met een 1,5-jarige naar NY reizen een goed of een slecht idee is (indien we de vliegreis overleven!).

Groetjes,

Sheena