Wel niet écht mijn eerste (er was eerder al de babymuts, de babysok, de babysjaal) maar wel mijn eerste grote breiwerk: ‘vestje voor kind’. Uit mijn boek ‘Beginnen met breien’.

Er is vanalles mis mee: te veel knoopsgaten (het patroon voorzag drie knopen bovenaan, ik wou er meer maar besloot uiteindelijk toch voor drie te gaan .. spijtig genoeg had ik al een zevental knoopsgaten gemaakt), veel breifouten, mouwen die niet overeenkomen, ….
Het resultaat is dus nog niet wat het moet zijn!

Maar.. ik heb wel veel bijgeleerd met dit breiwerk: meerderen, minderen, de 1X1 boordsteek, knoopsgaten, afwerkingen, een tweede kleur gebruiken, …. Dus het was wel een goede oefening. Een oefening waar ik bijna één jaar mee bezig ben geweest. Ik heb er veel op gevloekt en vaak gedacht ‘hierna brei ik nooit meer!’. Maar misschien dat ik toch nog wel ga breien. Nu dat ik het vooruitzicht heb om eindelijk eens aan een nieuw breiproject te kunnen beginnen heb ik er wel weer zin in. Alleen ga ik nu dikkere wol kopen en dikkere breinaalden zodat het allemaal net iets sneller gaat volgende keer. 
Het volgende project in mijn boek is een tas met ‘kabels’. Ik denk dat ik dat eens ga proberen.

Hieronder nog de foto’s van het resultaat. Eerst zoals het er moest uitzien volgens het boek:


Dan wat ik ervan gemaakt heb:

Groetjes,

Sheena