2014 is het jaar waarin ik 30 jaar word. Dat doet wel wat met mij. Het is toch een confronterend getal (mijn jeugd is dan écht voorbij). Gelukkig verjaar ik pas helemaal op het einde van het jaar. Ik ga dan ook nog ten volle genieten van mijn laatste jaar als twintiger.

Ondertussen doet het mij toch al wat nadenken over mijn leven en dan vooral over mijn dromen. Misschien is het tijd om er maar weer eens een paar vast te nemen en er realiteit van te maken.

Hieronder een lijstje van alle dromen die ik op dit moment heb:

– Een rondreis maken langs de westkust van de VS      (misschien iets voor in de zomer van 2015? Hangt er een beetje vanaf hoe makkelijk/moeilijk ons tweede kindje zal zijn)

– Voor enkele maanden op wereldreis gaan en ineens een hele reeks landen zien die nog op het verlanglijstje staan: Thailand, Bali, Cambodja, Peru, Argentinië, Nieuw-Zeeland … en als we dan toch bezig zijn stop ik maar al te graag ook nog eens in Australië    (geen realistisch plan op korte termijn… vermoedelijk pas haalbaar wanneer de kinderen het huis uit zijn)

– De verbouwing van ons huis afronden: de achterbouw met keuken afbreken en een volledig stuk nieuwbouw zetten met daarin een prachtige nieuwe grote keuken, grote vensters met zicht op de tuin, véééél opbergruimte en aansluitend een mooi terrasje met barbecuehoek ….      (hopelijk haalbaar binnen 5 jaar indien we voldoende sparen)

– Onze tuin aanleggen. Ik droom van een tuin vol met bloemen en planten en fruitbomen waar ik doorheen kan wandelen en telkens iets nieuws ontdekken. Zo’n tuin die je het gevoel geeft op vakantie te zijn. Met naast onze moestuin (die nog veel schattiger aangekleed moet worden met een hekje eromheen etc.) ook nog een mooie serre en een lief tuinhuisje.      (pas realiseerbaar na de verbouwing al kunnen we deze zomer misschien al een paar eerste stappen in de goede richting zetten)

– Een eigen stoffen & fournituren winkeltje opstarten, naar het voorbeeld van mijn grootmoeder die jaren een stoffenwinkel gehad heeft. Of toch op zijn minst IETS gaan doen in bijberoep. Een webshop openen bijvoorbeeld, al ben ik er nog niet helemaal uit wat ik daar dan op zou gaan aanbieden.    (pas haalbaar wanneer er geld genoeg op ons spaarboekje staat of er zich spontaan sponsors aanbieden).

– Een boek schrijven. Ik weet nog niet over wat, maar het lijkt mij zo fijn om ooit een eigen boek in handen te hebben.    (haalbaar van zodra de inspiratie er is)

En dan zijn er natuurlijk nog: mijn kind(eren) een gelukkige jeugd bezorgen, eeuwig verliefd blijven op manlief, een fijne job zoeken/behouden, de zwangerschap tot een goed einde brengen, mijn naaiskills verbeteren door véél te oefenen, sportief worden, een goede blogster worden en natuurlijk de lotto winnen (al zal ik dan eerst eens moeten meedoen).


Als ik al één ding geleerd heb in mijn leven dan is het wel dat dromen geen dromen hoeven te blijven.
Ik weet nog echt heel goed hoe ik toen ik 18 jaar was plots besefte dat ik mijn allergrootste droom, eens naar Australië gaan, kon waarmaken. Ik had geld, ik was ‘volwassen’, ik had niemands toestemming nodig … ik kon vertrekken als ik dat wou. Ik zie mij nog zitten op de plaats waar dat besef plots echt tot mij doordrong. 
Ik heb er uiteindelijk nog 6 jaar mee gewacht, maar ik ben gegaan. En twee jaar later nog eens. En zo is mijn grootste droom al van mijn lijstje geschrapt. Alles is mogelijk, je moet het gewoon doen. Ik hoop toch weer binnen dit en tien jaar veel van de hierboven genoemde puntjes te kunnen schrappen.


Wat zijn jullie dromen? Wie weet haal ik er nog wat inspiratie uit 🙂 Of misschien zijn jullie al volop bezig met het realiseren van een droom? Of hebben jullie misschien ook al je grootste droom gerealiseerd?

Groetjes,

Sheena