Vandaag kroop ik nog eens achter mijn naaimachine om de ‘Jacob broek’ van Zonen09 te maken.
De (jeans)stof had ik al op voorhand geknipt, ik nam de kleinste maat (maat 92 – 2 jaar).
De uitleg bij het patroon was superduidelijk, de broek werd dan ook vlot in elkaar gezet. Een plezier om mee te werken!

Ik koos voor de variant met een valse gulp en opgestikte zijzakken. De tailleband paste ik een klein beetje aan (ik hou niet van knopen en die waren er normaal gezien voorzien … ik maakte dan maar een eigen knooploze versie).
Toen de broek zo goed als klaar was volgde de eerste pas-sessie met zoonlief. Spijtig genoeg bleek de broek te klein! Of toch al héél erg nipt. Ik denk wel dat ik hem de broek morgen met Pasen nog ga aandoen aangezien het zo’n mooi feestelijk model is, maar ik vrees dat hij er daarna niet veel langer geniet van zal hebben.
Gelukkig is zoon nummer 2 op komst en kan deze broek dus later nog van pas komen.

Aangezien mijn model gaan slapen is terwijl ik de broek heb afgewerkt heb ik dan maar wat foto’s zonder model genomen. De broek werkte goed mee, ze bleef vanzelf staan!


Nog enkele details:Het was mijn eerste, maar zeker niet mijn laatste exemplaar.

Groetjes en alvast een fijne Pasen voor jullie allemaal,

Sheena