We trakteerden onszelf de afgelopen dagen op een mini-vakantie in Nederland. Nu baby nummer 2 nog niet geboren is en ik nog fit genoeg ben om rond te lopen was dit hét moment om er nog eens tussen uit te trekken.

Logeren deden we (voor het eerst) in een Landal park, namelijk in Landal Miggelenberg.

We huurden er een huisje type 4L. Die L staat denk ik voor Luxe want er zat zelfs een sauna in ons huisje. Als zwangere vrouw had ik daar niet zo veel aan, maar manlief heeft er van genoten. Het huisje was tiptop in orde, modern ingericht met alle nodige comfort. 

Het was een zeer fijne week, het staat al vast dat we nog eens terugkomen (in dit of een ander Landalpark). Dit was trouwens ook mijn eerste echte vakantie in Nederland. Ik wist niet dat het hier zo mooi was! En zo proper, deftige wegen, vriendelijke mensen, prachtige natuur … ik ben fan!

Ik kan maar drie mini minpuntjes bedenken over dit park:

– de alcoholvrije coctail die ik wou drinken was niet in voorraad

– de dag waarop we om 9 u ’s ochtends al aan het zwembad stonden bleek het zwembad net gesloten wegens een technische storing. Gelukkig was het een uurtje later opgelost (ondertussen hebben we dan maar de minigolf uitgetest)

– de beperkte openingsuren van parkshop en receptie zorgden ervoor dat we soms voor een gesloten deur stonden

Meer minpunten kan ik niet bedenken, al de rest was prima! Het zwembad was perfect op maat van zoonlief. Het zwemmen viel hier dan ook veel beter mee dan enkele weken geleden in Centerparcs, waar het veel te druk was.

Qua eten hebben we het parkrestaurant eens uitgetest (spare ribs a volonté, manlief was niet te houden) en het was lekker. Wat ik geweldig vond aan het restaurant was de kindvriendelijkheid: er was een apart kinderkeukentje waar zoonlief (gratis!) eten mocht kiezen (frietjes, pasta, poffertjes, …). En op tafel stonden er al een kleurplaat en kleurpotloden klaar. Dat zorgde ervoor dat mama en papa even rustig konden genieten!

Qua uitstapjes was er hier ook veel te doen:

We bezochten twee dienparken. Zo wandelden we een hele dag door Burgers’ zoo. Prachtige dierentuin, echt de moeite om eens te bezoeken. Van een heel ander niveau dan bijvoorbeeld Planckendael vind ik persoonlijk.

Het tweede dierenpark dat we bezochten was een klein parkje ‘Dierenpark Wissel’. Zoonlief vond dit een heel leuk park, al was dé hoofdattractie voor hem een tractor die toevallig voorbijreed. Maar de papegaai en de otters konden hem ook bekoren.

We zijn ook een namiddag gaan wandelen in het bos aan het park. Super was dat! Wat moet het geweldig zijn om zo dicht bij zo’n prachtig bos te wonen. Ik zou er uren in kunnen blijven rondwandelen. Zo stil, zo mooi, zoveel geluiden van vogels.

Op het park zelf was er nog een speeltuin en een kinderboerderij die bij zoonlief in de smaak vielen.

Echt een park op zijn maat!

En voor je denkt dat ik hier misschien betaald word door Landal om reclame te maken …. dat is dus niet zo. Het was gewoon echt een hele fijne vakantie. Een ideaal park voor gezinnen met jonge kinderen.

 


Nu nog even genieten van het verlengde paasweekend voor we weer terug moeten gaan werken ….

Vele groetjes,

Sheena