Lilith schreef een Blogboek. Kerygma vond #projectblogboek uit. En ik doe mee!

In het Blogboek staan maar liefst 120 ideeën voor een blogpost. Regelmatig zal ik daar een idee uithalen en hier voor jullie presenteren, tot we ze alle 120 gehad hebben.

We beginnen met een post over ‘de laatste keer….’

De laatste keer dat ik een volledig glas alcohol dronk was vorig jaar op 10 oktober. Toen vierden manlief en ik ons vier jaar huwelijk in het restaurant van Jeroen Meus in Leuven (Luzine). We waren daar toen met heel veel ruzie toegekomen. We waren te laat vertrokken, vonden geen parking, reden verkeerd, alles liep mis alé er werd wat afgevloekt in de auto. Ken je dat, zo’n ruzie dat heel klein begint maar naar het einde toe komen dan ineens alle opgekropte frustraties van de voorbije weken en maanden eruit.

Bij aankomst bestelde ik mij een groot glas gin-tonic en toen ging alles stilaan weer beter en werd het toch nog een leuke avond. Twee weken later was ik zwanger van onze jongste spruit en heb ik geen druppel alcohol meer aangeraakt, ook nu nog steeds niet (op hier en daar een klein slokje na) aangezien ik nog borstvoeding geef. Al zal ik vrijdag, wanneer het alweer 10 oktober is, toch nog eens zondigen en een glaasje wijn drinken op restaurant om ons vijf jaar huwelijk te vieren! Hopelijk nu zonder voorafgaande ruzies ….

Groetjes,

Sheena