Na het schrijven van deze post kon ik de slaap niet vatten. Mijn hersenen deden overuren (die nacht en vele nachten nadien). Er zaten een duiveltje en een engeltje in mijn hoofd die maar bleven kibbelen …

Ik zou toch eigenlijk gewoon een eigen stoffenwebshop kunnen beginnen?

Maar neen, zot, er zijn er al zoveel, je hebt ze laatst zelf nog opgelijst en elke dag komen er nog bij! Er is al een overaanbod aan stoffen!

ja maar ja, ik hoef ook niet persé gigantische hoeveelheden te verkopen, af en toe een klant zou leuk zijn, ik zie het meer als een hobby

Een hobby? Dat kost wel allemaal geld hé, er komen daar veel kosten bij kijken, heb jij geld teveel misschien?

Goh als ik nu met een kleine voorraad begin, gewoon om ‘eens te proberen’, de investering beperkt hou en het mogelijke verlies idem?

Eens te proberen? Wat is me dat voor een business model? Denk jij dat die stoffen zichzelf gaan verkopen misschien?

Mnee ja ik weet het ook niet goed … maar liever eens iets doen wat ik al zo lang graag wil doen en dan falen dan spijt hebben dat ik het nooit geprobeerd heb …

Alé gij moet het weten ….

 

Dus ik dacht, ik zal zo al eens wat rondmailen. Mij een beetje informeren. Ik sprak leveranciers aan, ging op bezoek bij een boekhouder en haalde wat oude cursussen economie boven. Een bijberoep zou het worden, maar man o man wat komt daar toch allemaal bij kijken ….

Toch ben ik er ingedoken…. en ik heb geen flauw idee waar ik ga uitkomen en wanneer ik ergens zal uitkomen. Maar het ondernemingsnummer is aangevraagd dus er is geen weg meer terug. Ik moet blijven vooruit gaan, ik ga ervoor en jullie gaan met mij mee 😉 Bereid jullie al maar voor op een paar blogjes over ‘zelfstandige worden in bijberoep’ en waarschijnlijk veel ‘waar ben ik toch mee bezig???’- postjes van mijn kant.

Misschien maak ik een domme fout. Sommige onder jullie zijn nu aan het knikken en denken ’toch niet nog een stoffenwinkel, je bent ongeveer 5 jaar te laat met dit idee …’

Maar ik hou er zo van … van die stofjes. Ik moet het gewoon proberen. Een uit de hand gelopen hobby. We gaan het eenvoudig houden. Maar wel mooi! En hij komt er, de webshop, op zijn eigen tempo, op een dag zal je hier wel een link zien verschijnen.

To be continued ….

Sheena