Wanneer ik ’s avonds van het werk thuiskom heb ik dikwijls héél veel zin om met een naaiproject van start te gaan. Tot ik mij bedenk dat ik eerst nog een patroon moet uitprinten, het patroon aan elkaar plakken, de patroondelen overtekenen, stof knippen (als de gepaste stof al in huis is), ….en het dus al snel duidelijk wordt dat er die avond zelf niet veel meer genaaid zal kunnen worden. Het resultaat is dat ik er gewoon niet aan begin. Hetzelfde scenario herhaalt zich elke dag opnieuw.

Het werd dringend tijd om daar verandering in te brengen! Ik koos vijf naaiprojecten uit en ging op zoek naar de geschikte stof voor elk project. Ik had eens geen tricot nodig (op één stofje na) dus ik mocht mij nog eens laten gaan in enkele andere stoffenwinkels (altijd leuk!). Na het kopen van alle stoffen en fournituren nam ik een weekend de tijd om alle nodige patronen over te tekenen en om de stoffen te knippen.

Zo komt het dat ik hier nu, aan de vooravond van een nieuwe werkweek, 5 naaiprojecten heb liggen die helemaal klaar zijn om meteen mee aan de slag te gaan. Dit wil dus zeggen dat wanneer ik deze week thuiskom van het werk, ik van zodra de kindjes in bed liggen meteen mijn stofjes onder de naaimachine kan schuiven en 5 projecten na elkaar kan afwerken.

Ik heb hier Z-O-V-E-E-L zin in!

naaiprojecten

De vijf gekozen naaiprojecten zijn:

  • – Een Lars voor grote broer (Zonen09)
  • – Een hemdjurk voor mijzelf (Knippie)
  • – Een short voor mijzelf (Scarlet – La Maison Victor)
  • – Een Tas (Alice – Mijn Tas)
  • – Een Top voor mijzelf (ik volg deze Sew-Along, Colette)

Groetjes,

Sheena