lvb1b

Begin deze maand gingen wij op vakantie naar Nederland, naar Landal park ‘het Land van Bartje’. Wij vonden het er heel fijn en hieronder vertel ik waarom!

Toen we op een vrijdagnamiddag na een lange rit in tropische temperaturen toekwamen in Ees, aan het Land van Bartje, was mijn eerste indruk nog niet zo goed. Ik zag de parking en de receptie en het zwembad en ik vond het allemaal nogal groot & druk (en daar hou ik niet van).

Gelukkig bleek al snel dat ik helemaal fout zat met mijn eerste indruk. De dag waarop we toekwamen was een typische aankomst & vertrekdag wat uiteraard altijd wat drukker is. De volgende dag was het al veel rustiger en toen we die dag het park verkenden zagen we meteen de voordelen van een groot park namelijk dat er héél veel leuke activiteiten ter plaatse te vinden waren. Een droom voor jonge kinderen. Van zodra we in ons huisje zaten merkten we trouwens niet meer dat we in een groot park zaten. De huisjes lagen ver genoeg uit elkaar, in een bosrijke omgeving. Het genieten van de rust kon beginnen.

Ons huisje was erg ruim. We hadden het huisje type ‘4BL’ gekozen, wat nog een paar fijne verrassingen in petto had! Het had alles wat we nodig hadden (en meer!) inclusief een terras met tuinmeubels.

lvb huis

We hadden alleen een beetje pech met de schoonmaakploeg: de vuilbak was nog niet leeggemaakt (en ze zijn hem ook niet meer komen leegmaken). Ook zijn de matrassen op de bedden aan vervanging toe (al heb ik wonder boven wonder geen rugpijn gehad, iets wat ik doorgaans nogal makkelijk heb in een vreemd bed). Maar het waren maar details die onze vakantie zeker niet om zeep geholpen hebben.

We hebben op het park zelf allerlei zaken uitgetest: we gingen eens eten in het restaurant en in het ‘Smulpunt’ (allebei lekker). We gingen zwemmen waarbij manlief en ik ons nog het meest van al geamuseerd hebben dankzij een grote glijbaan ;-), we kwamen dagelijks in het winkeltje op het park (tip: voor grote boodschappen is er vlakbij het park, in Borger, een Albert Heijn) en stelden al snel vast dat het park een prima uitvalsbasis was voor vele toffe uitstapjes in de buurt zoals het Hunebedcentrum, Dierenpark Emmen, Plopsa Indoor Coevorden & Kabouterland maar evengoed voor boswandelingen en fietstochten.

Het absolute hoogtepunt voor de kleuter in ons gezelschap waren echter de speeltuinen in het park. Hij was er niet uit weg te slaan. Zowel binnen als buiten was er speelplezier.We hadden het geluk om een huisje te hebben vlak naast een grote speeltuin, wat perfect was. Wanneer grote broer met een ochtendhumeur opstond trok ik met hem meteen naar de speeltuin en dat zorgde voor een win-win-win situatie: ik kon rustig wakker worden op een bankje in de zon, manlief & peuter kregen wat rust in het huisje en kleuter kon meteen al zijn energie kwijt en dat kwam zijn humeur ten goede. Bovendien hadden we op zo’n vroege uurtjes de speeltuin helemaal voor ons alleen!

lvb speel

Verder was er ook nog Bollo de Beer, Bollo is de Landal mascotte die kleuter al kende van op een andere Landalvakantie. Ondanks dat het in het park nu meer draaide rond de figuur ‘Bartje’ was gelukkig toch ook Bollo aanwezig en vond er zelfs een heuse ontmoeting plaats tussen Bollo en kleuter. Hij praat er nog steeds over! Samen dansen met zijn grote held, helemaal top.

lvb bollo

Ons huisje lag vlak naast de pony ranch, iets wat ik zelf als kind helemaal geweldig zou gevonden hebben! Peuter en kleuter waren echter nog te klein om te leren paardrijden maar we mochten de pony’s aaien en dat was ook al héél erg leuk. Wanneer de kinderen nog iets ouder zijn, zijn er trouwens nog tal van georganiseerde activiteiten in het park waar ze aan kunnen deelnemen en die er héél leuk uitzagen. Een fijn vooruitzicht want dat zou betekenen dat manlief & ik iets meer rust krijgen op toekomstige vakanties ;-).

O wat was het een fijne vakantie, wij hebben genoten, echt genoten. Quality Time noemen ze dat, en wat haat ik dat woord. Maar het is wel wat het was. Gewoon wij met ons viertjes met als enige doel: ons amuseren. We trokken van speeltuin naar speeltuin, we gingen naar de dierentuin, klauterden op hunebedden met broeken vol modder tot gevolg, wandelden in het bos vlak naast het park (en liepen meerdere tekenbeten op aiai), aten reusachtige pizza’s, leefden ons uit in Plopsaland en Kabouterland en begonnen elke avond met een aperitiefje. Het was zalig. Zo zalig dat ik alweer een week heimwee heb naar onze vakantieweek. Eens thuis wordt je toch snel opgeëist door andere verplichtingen zelfs al hebben we nog vakantie. Ik mis ons weekje waar de hele wereld voor even alleen bestond uit ons viertjes.

Gelukkig is het nog steeds fantastisch weer en kunnen we ook thuis nog het vakantiegevoel een beetje in stand houden. De quality time gaat hier dus nog even door.

Ik hoop dat jullie ook allemaal een fijne zomer hebben X

Sheena

PS: Wij denken al na over een volgende vakantie: welke kortbij vakantie kunnen jullie aanraden met jonge kinderen?