Die kleuter van ons die praat en praat, zijn mondje staat nooit stil en wat er daar soms allemaal uitkomt! Om zoveel mogelijk te onthouden pen ik af en toe wat van zijn zinnen neer in een blogpost. Dit zijn de opvallendste uitspraken van de voorbije weken:

 • ‘Mama mag ik nog eens naar mijn fimmeltje zien?’ – kleuter wil een film zien op de iPad
 • ‘Papa kijk dit is mijn wafel’ – wijst naar zijn navel
 • Maar mama als je met de auto rijdt en je ziet een giraf ….’ – ‘Ja schat, wat dan?’ – ‘ ..dan mag je die niet platrijden hé’  – mijn co-piloot geeft mij zeer duidelijke instructies onderweg
 • ‘Mama de klokken van de kerk luiden dus dan is het twaafel uur!’  – twaafel, twaalf ach wat maakt het uit
 • ‘Mama een krokodil heeft dikke tanden hé!’
 • ‘En mama weet je nog wat we dan gedaan heeft? Dan hebben wij…’ – waarop hij zijn vingertje in de lucht steekt en verwacht dat ik zijn verhaal aanvul, een leraar in wording als je het mij vraagt
 • Het is goed hoor mama‘ – soms voelt hij de nood om mij even een schouderklopje te geven
 • Lekker gekookt papa!‘ – ook de papa krijgt soms onverwachts complimenten
 • Maar dat had ik toch niet gevraaaaagd!‘ – kleuter staat er op dat zijn bevelen correct worden opgevolgd
 • Ik ben klaar!‘ roept hij soms wanneer hij op het potje zit om dan wanneer ik zijn poep wil komen schoonvegen te zeggen ‘ah neen mama ik heb nog niet gedaan, dat was gewoon een liedje dat ik aan het zingen was‘ , waarna hij er soms nog ‘Domme mama’ durft aan toe te voegen.
 • ‘Die mevrouw was pyjama aan het spelen’ – ‘Je bedoelt piano?’ – ‘Neen, PYJAMA!!!’ – en hij rolde nog eens met zijn ogen.
 • ‘En morgen hebben wij naar de Efteling geweest’ ‘En morgen ga ik naar een nieuwe klas’ ‘En morgen heb ik een boterham gegeet‘ – alles is ‘morgen’
 • ‘…. of is iets anders’ Een zin die volgt op al zijn eisen ‘Ik wil van mijn piraten op TV zien, of is iets anders’. ‘Ik wil een boterham met kaas of is iets anders’. ‘ Ik wil een koekje of is iets anders’ – en die ‘iets anders’ blijkt dan nooit bij de mogelijkheden te zitten die hij opgesomd krijgt
 • ‘Mama kijk ik heb een sneeuwman getekend en dit is zijn piemul‘ – zijn tekeningen worden alsmaar gedetailleerder

Wat gaat dat geven wanneer die jongste van ons ook begint te praten, ik kijk er al naar uit 😉

Groetjes,

Sheena